Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια, με εξαιρέσεις

Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια, με εξαιρέσεις

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την αναστολή τής διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων επιστρέφουν από τη Δευτέρα στα θρανία. Εξαιρούνται, όπως ανακοινώθηκε χθες, τα λύκεια των περιοχών που επιδημιολογικά χαρακτηρίζονται «κόκκινες».

Τις περασμένες ημέρες, σε τηλεδιασκέψεις ανάμεσα στην αρμόδια υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, στη γενική γραμματέα του υπουργείου Αναστασία Γκίκα, στους 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης και στους 116 διευθυντές εκπαίδευσης της χώρας καταγράφηκαν οι ελλείψεις των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικούς, οργανώθηκε το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων και των διαλειμμάτων, ενώ συζητήθηκαν θέματα όπως η οργάνωση των βεβαιώσεων κίνησης των μαθητών και εκπαιδευτικών, η εξαγωγή των βαθμολογιών για το πρώτο τρίμηνο και η οργάνωση διαγωνισμάτων.

Εύλογα θα τηρηθούν τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού που ισχύουν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς (μάσκα, χρήση αντισηπτικών, διαφορετικά διαλείμματα, σχολαστικοί καθαρισμοί και αερισμοί των χώρων κ.λπ.).

Ενα σημαντικό θέμα είναι εάν θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η Τράπεζα Θεμάτων. Η εφαρμογή της θα ξεκινήσει από τους μαθητές της Α΄ Λυκείου κατά τις προαγωγικές εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠΟ) Γιάννης Αντωνίου, μιλώντας στην «Κ», ανέφερε ότι δεν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός. Από την άλλη, πάντως, υπάρχουν εισηγήσεις (ενδεικτικά από τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου του 1ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας) για αναβολή της εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων.

Τέλος, χθες στο μήνυμά της για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε προς μαθητές και εκπαιδευτικούς ότι «εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας, η εκπαίδευση έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή, αξιοποιεί νέα εργαλεία και μεθόδους, παραμένει όμως πάντοτε σταθερά η “μείζων τέχνη” για την καλλιέργεια καρδιάς και νου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή