Στα περσινά επίπεδα η κίνηση στην Αττική τον Ιανουάριο, παρά το lockdown

Στα περσινά επίπεδα η κίνηση στην Αττική τον Ιανουάριο, παρά το lockdown

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρακτικά μηδαμινή ήταν η επίδραση του lockdown στην κυκλοφορία εντός Αττικής το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Αυτό προκύπτει από τα συγκριτικά κυκλοφοριακά δεδομένα που κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας, σχετικά με το πώς κυμάνθηκε η κίνηση το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020, όταν, όμως, η χώρα δεν βρισκόταν σε καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Όπως τονίζεται από την Περιφέρεια, με βάση τα στοιχεία τα οποία συνέλεξαν οι συγκοινωνιολόγοι του κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας από 1.000 σημεία μέτρησης η κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, ήταν στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, που δεν εφαρμόζονταν μέτρα περιορισμού για την πανδημία.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, διαπιστώθηκε αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 0,5 % μεταξύ της 4ης εβδομάδας του φετινού Ιανουαρίου και της 4ης εβδομάδας του Ιανουαρίου του 2020.  

Σε ό,τι αφορά την καταγραφή της κίνησης την τελευταία εβδομάδα του τρέχοντος μήνα που άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα σε σχέση με τις προηγούμενες δύο εβδομάδας, διαπιτώθηκε μικρή αύξηση της τάξης του 0,3%, με εξαίρεση κάποιες οδικές αρτηρίες που υπάρχει πάντα κυκλοφοριακός φόρτος όπως ο Κηφισός, η λεωφόρος Ποσειδώνος, η Μεσογείων όπου η αύξηση είναι, κατά μέσο όρο, της τάξης του 5%. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή