Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας λόγω εντοπισμού της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας λόγω εντοπισμού της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Θεσσαλονίκη μετέβη εκτάκτως το μεσημέρι της Κυριακής ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, κατόπιν ανίχνευσης στελέχους της νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης του κορωνοϊού στην περιοχή.

Η μετάβαση του υφυπουργού και του προέδρου του ΕΟΔΥ κρίθηκε απαραίτητη σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Κυριακή με συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Όπως μετέδωσε το απόγευμα της Κυριακής ο Σκάι 100,3, οι κ. Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας έσπευσαν στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως όπου εντοπίστηκε κρούσμα της μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής, χωρίς μάλιστα το άτομο με τη σχετική διάγνωση να έχει πραγματοποιήσει κάποιο ταξίδι προσφάτως.

Σημειώνεται ότι μέχρι το Σάββατο στη χώρα μας είχαν αναφερθεί περιστατικά μόνο της βρετανικής παραλλαγής του ιού, τα οποία ανέρχονταν σε 66.

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού θεωρείται εξίσου αν όχι και ακόμη περισσότερο μεταδοτική από τη βρετανική, ενώ έρευνες στο νέο εμβόλιο της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ έδειξαν σχετικά μικρότερη αποτελεσματικότητα του σκευάσματος ένατι της νοτιοαφρικανικής εκδοχής του ιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή