ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή για τα 300 κιλά κοκαΐνης

ston-anakriti-gia-ta-300-kila-koka-nis-561249106

Σήμερα απολογούνται ενώπιον του ανακριτή οι τρεις αλλοδαποί (δύο Αλβανοί και ένας Κροάτης) που συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά 300 κιλών κοκαΐνης. Αντίθετα, εξακολουθεί να αναζητείται ένας ακόμα Κροάτης, που τη στιγμή της αστυνομικής επιχείρησης κατάφερε να καταρριχηθεί από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας και να διαφύγει τη σύλληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Κροάτες ήρθαν στην Ελλάδα στα μέσα Ιανουαρίου με τα αυτοκίνητά τους, ένα Audi και ένα Seat Ibiza. Μίσθωσαν μέσω της εφαρμογής Airbnb ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα μίνι βαν, μέσα στο οποίο βρέθηκε η περισσότερη από την κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης. Ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραλάβουν τα ναρκωτικά, που πιθανολογείται ότι έφθασαν διά θαλάσσης στο λιμάνι της πόλης κρυμμένα μέσα σε κοντέινερ με νόμιμο φορτίο. 

Οι δύο υπήκοοι Αλβανίας (ο ένας είναι κάτοχος ελληνικών ταξιδιωτικών εγγράφων) ταξίδεψαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Περιγράφονται ως τα αρχηγικά μέλη της διακίνησης και σύμφωνα με τους αστυνομικούς ταξίδεψαν στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να παραλάβουν το σύνολο του παράνομου εμπορεύματος. Δεν ήταν άγνωστοι στις διωκτικές αρχές, καθώς ο ένας από αυτούς είχε και στο παρελθόν κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών. Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική εκδοχή, η αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (Drug Enforcement Administration) ενημέρωσε για τις κινήσεις τους τα στελέχη της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, που τους εντόπισαν και τους έθεσαν υπό παρακολούθηση. Η επιχείρηση σύλληψής τους έγινε την Παρασκευή, τη στιγμή που γινόταν η μεταφόρτωση των ναρκωτικών από το μίνι βαν (ήταν παρκαρισμένο στην πιλοτή της πολυκατοικίας) στο όχημα των Αλβανών. 

Συνελήφθησαν οι τρεις, ενώ ο τέταρτος, πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, κατέβηκε από τον 6ο στον 1ο όροφο και με άλμα από ύψος 10 μέτρων κατάφερε να διαφύγει. Σύμφωνα με την υπεράσπιση, οι δύο υπήκοοι Αλβανίας σκόπευαν να παραλάβουν τα 40 από τα συνολικά 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης. Προ ενός έτους οι δύο φέρονται να είχαν αγοράσει και να είχαν υπό τη διαχείρισή τους ένα ξενοδοχείο (δύο αστέρων) στην πόλη της Ρόδου.