Ο «Τάκης ο Αλβανός» και οι εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου

Ο «Τάκης ο Αλβανός» και οι εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο ο Αλβανός κακοποιός, γνωστός στον κόσμο της παρανομίας ως «Τάκης ο Αλβανός», να έχει ενεργό συμμετοχή σε εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου αφήνουν ανοικτό τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής. Ο 45χρονος συνελήφθη την Παρασκευή στη Λαμία, όπου είχε μεταβεί μαζί με έναν επιχειρηματία –βαρύ όνομα στον κόσμο της νύχτας– προκειμένου να συναντήσουν τον βαρυποινίτη Αλκέτ Ριτζάι. Ο τελευταίος είχε λάβει πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται. Ο «Τάκης» ταυτοποιήθηκε ως δράστης της δολοφονίας ενός ομοεθνούς του, τον Οκτώβριο του 2017 στο Joy Bar στη Γλυφάδα. Η δικογραφία εις βάρος του ολοκληρώθηκε από το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών μόλις στις 14 Ιανουαρίου 2021.

Η αστυνομία επικαλείται βίντεο από κάμερες ασφαλείας καθώς και μαρτυρίες αυτοπτών που φέρονται να αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του τον έναν από τους δράστες. Στόχος της επίθεσης ήταν ο ένας από τους Αλβανούς ιδιοκτήτες του bar, ο οποίος φέρεται να δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών. Είχε μάλιστα το ψευδώνυμο «κατσαρόλας», καθώς λέγεται ότι έβραζε την κοκαΐνη που διέθετε προς πώληση καθαρίζοντάς την από τυχόν προσμείξεις. Η αιματηρή επίθεση στο bar είχε συσχετιστεί με αντιδικίες για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Πλην του 45χρονου, «παρών» στο συμβάν ήταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., και ο 38χρονος Ελληνας, μέλος ομάδας εκβιαστών που δολοφονήθηκε την 28η Δεκεμβρίου 2020 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Σε βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες του καταστήματος διακρίνεται να πίνει το ποτό του λίγο πριν από τον φόνο και εκτιμάται ότι ήταν αυτός που κατηύθυνε τους δράστες δίνοντάς τους το σύνθημα για την επίθεση. 

Ο 45χρονος «Τάκης» περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως ένας από τους πιο επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς στη χώρα. Το καλοκαίρι του 2018 ήταν «παρών» στην ένοπλη συμπλοκή που είχε λάβει χώρα ξημερώματα έξω από το μπαρ που διατηρούσε στο Πεδίον του Αρεως ο Δ. Μάλαμας, που δολοφονήθηκε ένα χρόνο αργότερα στο Χαϊδάρι. Επιπλέον, φέρεται να είχε ανάμειξη σε δύο απόπειρες δολοφονίας εις βάρος Ελληνα στην Ηλιούπολη, οι οποίες πάντως δεν καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. Το 1997 είχε συλληφθεί ως δράστης της δολοφονίας ενός ομοεθνούς του στον Πειραιά, ενώ το 1999 κατά τη διάρκεια της κράτησής του στις φυλακές Αλικαρνασσού είχε τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι συγκρατούμενό του.

Τα στελέχη της Ασφάλειας θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό ο 45χρονος να βρίσκεται πίσω από εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, κάτι πάντως που προς το παρόν δεν προκύπτει από στοιχεία που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Αντίθετα, από μια τηλεφωνική κλήση που πραγματοποίησε προκύπτει ότι είχε ανάμειξη στον ξυλοδαρμό του ιδιοκτήτη μιας μάντρας πολυτελών αυτοκινήτων, τον Σεπτέμβριο στη Βάρη. Ο 45χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή