ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή ο οδηγός σχολικού που κατηγορείται για τον φόνο συναδέλφου του

Στη φυλακή ο οδηγός σχολικού που κατηγορείται για τον φόνο συναδέλφου του

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 43χρονος οδηγός σχολικού λεωφορείου που κατηγορείται για τη δολοφονία 64χρονου συναδέλφου του.

Το έγκλημα είχε αποκαλυφθεί την Πρωτοχρονιά, ενώ από τις 15 Νοεμβρίου οι οικείοι του θύματος τον αναζητούσαν.

Η σορός του 64χρονου βρέθηκε από περιπατητές στην περιοχή Αγριλέζα στο Λαύριο. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη πριν λίγες ημέρες, μετά από έρευνες της αστυνομίας και ομολόγησε πως είναι ο δράστης του εγκλήματος.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος απέδωσε το έγκλημα σε ατύχημα που συνέβη όταν κατά την διάρκεια λογομαχίας που είχε με τον 64χρονο, τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να βρει ακαριαίο θάνατο. Όπως φέρεται να υποστηρίζει ο 43χρονος, όταν είδε πως ο συνάδελφος του ήταν νεκρός, πανικοβλήθηκε και έφυγε.

Θύμα και θύτης φέρονται να είχαν οικονομικές διαφορές. Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών το θύμα είχε δώσει τους κωδικούς των τραπεζικών του λογαριασμών στον 43χρονο, επειδή δεν γνώριζε να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές. Σύμφωνα με την δικογραφία, ο 43χρονος υπεξαίρεσε περίπου 40 χιλιάδες ευρώ, χρήματα τα οποία του ζητούσε πίσω το θύμα.

Ο σύνηγορος του 43χρονου Σπύρος Δημητρίου δήλωσε πως ο εντολέας του «έχει μετανιώσει που δεν ειδοποίησε τις αρχές μετά το ατύχημα» και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.