Το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη γραμμή της μάχης: Γυναικολόγος σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό

Το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη γραμμή της μάχης: Γυναικολόγος σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πρωτόγνωρο «βάπτισμα του πυρός», μια από τις ιστορίες των «ηρώων» της καθημερινότητας, που ανέδειξαν οι αναγνώστες της «Κ»

Η 31χρονη Μαρία Σακελλαρίου, έκανε τα πρώτα της βήματα ως ειδικευόμενη γυναικολόγος στο «Αττικόν», νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά τον κίνδυνο να μολυνθεί. 

Στην «Κ» την πρότεινε η Στράτη Σακελλαρίου, γράφοντας: «Η Μαρία, ειδικευόμενη γυναικολόγος στο Αττικόν Νοσοκομείο, ξεγεννούσε ασθενείς με κορωνοϊό σε καθημερινή βάση, ερχόταν σε επαφή με ασθενείς που δεν γνώριζαν όταν τους εξέταζε ότι έφεραν τον ιό και τον ανακάλυπταν εκ των υστέρων. Ζούσε με συνεχή αβεβαιότητα για το εάν ήταν φορέας. Παρά τις δυσκολίες φαινόταν να απολαμβάνει αυτό που κάνει, μιλώντας με ενθουσιασμό για τη δουλειά της, εντυπωσιακό για όλους εμάς τους υπόλοιπους που περάσαμε ασφαλείς αυτόν τον χρόνο δουλεύοντας από το σαλόνι του σπιτιού μας». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή