Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, Τετάρτη 3 Ιανουαρίου. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βελτίωση προβλέπεται από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα τα νότια, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Περιορισμένη ορατότητα προβλέπεται τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σχηματιστούν και τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν βόρειοι άνεμοι έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και τοπικές ομίχλες, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Μακεδονία γενικά αίθριος. Στη Θράκη τοπικές νεφώσεις μέχρι νωρίς το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στα νότια, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στην Κρήτη βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάτμο

Τι οδήγησε στην τραγωδία με έναν νεκρό στον Έβρο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή