Ύψη υετού – ρεκόρ τον Ιανουάριο

Ύψη υετού – ρεκόρ τον Ιανουάριο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ μεγάλα ύψη υετού (βροχής και χιονιού) κατέγραψε το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr φέτος τον Ιανουάριο.

Τα μεγαλύτερα ύψη παρατηρήθηκαν στην Ήπειρο, όπου καταγράφηκαν έως και 915 χιλιοστά υετού στα Θεοδώριανα Άρτας (προηγούμενο ρεκόρ τα 836 χιλιοστά το Φεβρουάριο 2018).

Σε περισσότερους από 20 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη μηνιαίου υετού από την αρχή της λειτουργίας τους, πριν το 2010.

Ύψη υετού – ρεκόρ τον Ιανουάριο-1
meteo.gr

Αναλυτικότερα, μετά τα Θεοδώριανα, τιμές – ρεκόρ μηνιαίου ύψους υετού σε χιλιοστά τον Ιανουάριο του 2021 υπήρξαν σε Παραμυθιά (753 χιλιοστά), Δωδώνη (654), Περτούλι (545), Άρτα (486), Ορεινή Ναυπακτία (484), Ιωάννινα (443) και Αγρίνιο (350 χιλιοστά).

Ύψη υετού – ρεκόρ τον Ιανουάριο-2
meteo.gr

Συγκριτικά, αναφέρεται ότι το μέσο ετήσιο ύψος υετού στην Αθήνα είναι περίπου 400 χιλιοστά (σταθμός Θησείου), ενώ το ρεκόρ μηνιαίου ύψους υετού στην Ευρώπη είχε καταγραφεί στο Ασκύφου της Κρήτης τον Φεβρουάριο του 2019 (1.225 χιλιοστά).

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάτμο

Τι οδήγησε στην τραγωδία με έναν νεκρό στον Έβρο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή