Κατέληξε 15χρονη που είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό

Κατέληξε 15χρονη που είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό

Έπασχε από αδιάγνωστο υποκείμενο νόσημα - Διασωληνωμένη η μητέρα της

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία της πνοή άφησε στο νοσοκομείο της Θήβας 15χρονη, η οποία είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό.

Η 15χρονη, η οποία έπασχε από σοβαρό αδιάγνωστο υποκείμενο νόσημα, εισήχθη το πρωί στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε τεστ κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 15χρονη κατέληξε αργότερα έπειτα από ανακοπή.

Οι ίδιες πληροφορίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι η 15χρονη είχε εξαιρετικά υψηλές τιμές σακχάρου και -όπως διαπίστωσαν οι γιατροί- αδιάγνωστο σακχαρώδη διαβήτη.

Η μητέρας της, η οποία έχει επίσης διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό, νοσηλεύεται διασωληνωμένη από χθες, Τρίτη, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Σε ανακοίνωσή του, ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Θήβας ανέφερε ότι το κορίτσι προσήλθε στο νοσοκομείο την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορωνοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση , «τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του νοσοκομείου, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση».

Όπως προστίθεται, τα ξημερώματα η μαθήτρια «προσήλθε στο νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε».

Σημειώνεται ότι θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

Ξεπερνούν τα εξιτήρια οι νέες νοσηλείες

Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία δεδομένα από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού δείχνουν επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, που πιθανόν να φέρει και αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

Χθες Τρίτη, 35 ημέρες μετά την τελευταία φορά που ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ήταν τετραψήφιος, καταγράφηκαν 1.261 νέες διαγνώσεις του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Στην Αττική εντοπίστηκαν 652 νέα κρούσματα, με το σύνολο των περιοχών του λεκανοπεδίου να παρουσιάζει σημαντική αύξηση στον αριθμό των νέων διαγνώσεων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο τραπέζι η αυστηροποίηση των μέτρων

Σε αυτό το πλαίσιο, κρίσιμα θεωρούνται τα δύο επόμενα 24ωρα, κατά τα οποία τα κρούσματα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι διασωληνωμένοι θα δείξουν εάν πρέπει άμεσα να ληφθούν νέα, πιο σκληρά μέτρα.

Εάν οι ειδικοί αποφανθούν ότι είμαστε επισήμως εντός του τρίτου κύματος, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι: από αυστηροποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας –να μετατεθεί δηλαδή στις 6 μ.μ. και για την Αττική, με τα καταστήματα να κλείνουν στις 5 μ.μ. σε αυτή την περίπτωση– μέχρι και επαναξιολόγηση της λειτουργίας των γυμνασίων.

Εάν η επιδημιολογική εικόνα εξελιχθεί ακόμη χειρότερα, υπαρκτό είναι και το ενδεχόμενο για ένα καθολικό lockdown είτε στην Αττική είτε ακόμα και σε όλη τη χώρα, όπως άφησε ανοικτό και ο Νίκος Χαρδαλιάς σε παρέμβασή του στον ΑΝΤ1.

Στο ενδεχόμενο ολικού lockdown αναφέρθηκε επίσης ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι βρίσκεται στο τραπέζι της επιτροπής το καθολικό lockdown, τονίζοντας πως οι επιδημιολόγοι θα συζητήσουν τα δεδομένα.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι ένα σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου για τρεις εβδομάδες είναι ικανό να καταστείλει την πανδημία προκειμένου σε βάθος χρόνου να είναι ηπιότερο το τρίτο κύμα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν προτείνει μια τέτοια λύση.

Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επεσήμανε πως αν οι αριθμοί των κρουσμάτων συνεχίσουν να εμφανίζουν ανοδική πορεία, πρέπει να γίνουν κάποια «βήματα προς τα πίσω». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι σε αυτήν την περίπτωση «και τα σχολεία και άλλες δραστηριότητες που άνοιξαν πρόσφατα θα πρέπει να επανεξεταστούν».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αύξηση 50% του ιικού φορτίου στα λύματα

Σε «τεντωμένο σκοινί» μεταξύ τρίτου κύματος και μεταλλάξεων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή