Αθ. Εξαδάκτυλος: Να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο

Αθ. Εξαδάκτυλος: Να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου, για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες αλλά και την επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης, έκρουσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μάλιστα, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε την ανάγκη γρήγορης λήψης μέτρων, προκειμένου να περιορισθεί εκ νέου η διασπορά, ενώ παρατήρησε ότι η αύξηση παρουσιάστηκε δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Αύξηση κρουσμάτων μετά το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

«Αν μεταδίδεται 50% ταχύτερα, θα μας υποχρεώνει να παίρνουμε αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα που θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές. Είναι σαφές ότι η δραστηριότητες που ξεκίνησαν από τις 11/1 και μετά άφησαν αποτύπωμα που δεν φέρουν αμφισβήτηση» τόνισε, μιλώντας στο Mega.

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων ακριβώς 14 ημέρες μετά το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας πως «δεν θα πρέπει να περιμένουμε του Αγίου Βαλεντίνου για να ληφθούν μέτρα». 

«Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, «στο διάστημα 14/12 με 2/1 το click away σε συνδυασμό με κομμωτήρια, κυνήγι και ψάρεμα απέδειξαν ότι δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας».

Αδιανόητο να μην εμβολιάζονται υγειονομικοί

Επίσης, χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν εμβολιάζονται υγειονομικοί, δεδομένου ότι διαχειριζόμαστε τη μεγάλη επιθυμία των ανθρώπων που βρίσκονται εκτός νοσοκομείων, όπου αναζητούν αγωνιωδώς τρόπο για να εμβολιαστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή