Ιωάννινα: Επιχείρηση προσέγγισης στο σημείο που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους

Ιωάννινα: Επιχείρηση προσέγγισης στο σημείο που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη επιχείρηση για την προσέγγιση του σημείου όπου έχουν εντοπιστεί τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που κατέπεσε την Κυριακή, με τους διασώστες να επιχειρούν κατάβαση σε μια χαράδρα στην κορυφή του Μιτσικελίου, σε βάθος 300 μέτρων.

Υπενθυμίζεται πως ένα Canadair, που συμμετείχε στην έρευνα, εντόπισε χθες ηλεκτρονικό σήμα το οποίο εξέπεμπε το αγνοούμενο αεροπλάνο.

Αμέσως κινητοποιήθηκε το ελικόπτερο super puma και επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Ιωάννινα: Επιχείρηση προσέγγισης στο σημείο που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους-1
Φωτ. Epiruspost

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σημείο συντριβής του εκπαιδευτικού αεροπλάνου βρίσκεται στην κορυφογραμμή, πάνω από το Καβαλάρι του Ανατολικού Ζαγορίου αλλά και τους Λιγγιάδες των Ιωαννίνων.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού.

Ειδικότερα, επιχειρούν 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από την ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων, 16 Πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ. καθώς και δύο Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Ιωάννινα: Επιχείρηση προσέγγισης στο σημείο που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους-2
Φωτ. Epiruspost

Το αεροπλάνο της ιδιωτικής σχολής πιλότων με ένα 32χρονο Ιρακινό χειριστή, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση τη Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Το τελευταίο στίγμα του ήταν στις 12:28, περίπου 7 μίλια Β.Α του αεροδρομίου Ιωαννίνων στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου. Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή. Επί 3 ημέρες, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Αστυνομία και εθελοντές από την περιοχή, μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με χαμηλή νέφωση και βροχή, πραγματοποιούσαν έρευνες χωρίς αποτέλεσμα.

Ιωάννινα: Επιχείρηση προσέγγισης στο σημείο που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους-3
Φωτ. Epiruspost

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή