Ιωάννινα: Εντοπίστηκε η σορός του 32χρονου πιλότου

Ιωάννινα: Εντοπίστηκε η σορός του 32χρονου πιλότου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντοπίστηκε πριν από λίγο σε μια χαράδρα στην κορυφή του Μιτσικελίου η σορός του 32χρονου χειριστή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε την περασμένη Κυριακή, πάνω από το Καβαλάρι του Ανατολικού Ζαγορίου.

Από χθες, όταν και εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού.

Υπενθυμίζεται πως ένα Canadair, που συμμετείχε στην έρευνα, εντόπισε ηλεκτρονικό σήμα το οποίο εξέπεμπε το αγνοούμενο αεροπλάνο. Αμέσως κινητοποιήθηκε το ελικόπτερο super puma και επιβεβαίωσε την πληροφορία.

ioannina-epicheirisi-proseggisis-sto-simeio-poy-entopistikan-ta-syntrimmia-toy-aeroskafoys1
Φωτ. Epiruspost

Το αεροπλάνο της ιδιωτικής σχολής πιλότων με ένα 32χρονο Ιρακινό χειριστή, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση τη Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Το τελευταίο στίγμα του ήταν στις 12:28, περίπου 7 μίλια Β.Α του αεροδρομίου Ιωαννίνων στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου. Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή. Επί 3 ημέρες, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Αστυνομία και εθελοντές από την περιοχή, μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με χαμηλή νέφωση και βροχή, πραγματοποιούσαν έρευνες χωρίς αποτέλεσμα.

ioannina-epicheirisi-proseggisis-sto-simeio-poy-entopistikan-ta-syntrimmia-toy-aeroskafoys2
Φωτ. Epiruspost

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή