Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η υπόθεση Κορκονέα

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η υπόθεση Κορκονέα

Η μείωση της ποινής του σε 13 χρόνια για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου θα απασχολήσει την Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου φθάνει τελικά η υπόθεση που αφορά τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, για τον οποίο το Εφετείο μείωσε την ποινή του σε 13 χρόνια, αναγνωρίζοντάς του ως ελαφρυντικό εκείνο του σύννομου βίου με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Για την μείωση της ποινής του και την αναγνώριση του ελαφρυντικού ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας άσκησε αναίρεση, η υπόθεση απασχόλησε το αρμόδιο Τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου και με ψήφους 3 έναντι 2 κρίθηκε, ότι η αναίρεση έγινε σωστά.

Όμως λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και τη οριακής πλειοψηφίας, η υπόθεση θα λυθεί τελικά από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, καθώς πλην του Κορκονέα το ελαφρυντικό του σύννομου βίου που διαφέρει από εκείνο του πρότερου εντίμου βίου, αφορά και σε άλλους καταδικασθέντες για σοβαρά αδικήματα.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στο Εφετείο η αναγνώριση του ελαφρυντικού,  είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της ποινή του σε 13 χρόνια, γεγονός που τον οδήγησε εκτός φυλακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή