Στην Ολομέλεια του Α.Π. η υπόθεση Κορκονέα

Στην Ολομέλεια του Α.Π. η υπόθεση Κορκονέα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα κριθεί τελικά η υπόθεση που αφορά τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, για τον οποίο το Εφετείο μείωσε την ποινή του σε 13 χρόνια κάθειρξη, αναγνωρίζοντάς του ως ελαφρυντικό εκείνο του σύννομου βίου με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα. Για τη μείωση της ποινής του και την αναγνώριση του ελαφρυντικού ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας άσκησε αναίρεση, με αποτέλεσμα η υπόθεση να απασχολήσει το αρμόδιο τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου και με ψήφους 3 έναντι 2 κρίθηκε ότι η αναίρεση έγινε σωστά.

Ομως, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της οριακής πλειοψηφίας, το θέμα θα λυθεί τελικά από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, καθώς, πλην του Επαμεινώνδα Κορκονέα, το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, που διαφέρει από εκείνο του πρότερου εντίμου βίου που είχε ο παλαιός Ποινικός Κώδικας, αφορά και άλλες υποθέσεις με καταδικασθέντες για σοβαρά αδικήματα. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στο Εφετείο η αναγνώριση του ελαφρυντικού είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της ποινής του σε 13 χρόνια, γεγονός που τον οδήγησε εκτός φυλακής. 

Η αποφυλάκισή του προκάλεσε αντιδράσεις και η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έφερε και πάλι στη Δικαιοσύνη προς κρίση την ποινική μεταχείριση του ειδικού φρουρού, οδηγώντας σε «δικαστική αξιολόγηση» και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου που καθιερώθηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή