Προς απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 μ.μ. το Σαββατοκύριακο

Προς απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 μ.μ. το Σαββατοκύριακο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαραθώνια ήταν συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για πιθανή αυστηροποίηση των μέτρων. Η προγραμματισμένη για τις 18.00 ενημέρωση θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η λύση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική τα Σαββατοκύριακα φαίνεται να «κλειδώνει» παρότι δεν συγκεντρώνει ομόφωνη αποδοχή στους κόλπους επιστημόνων και κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα παρασυρθεί και το ωράριο των καταστημάτων που θα κλείνουν στις 5 μ.μ.

Τρία μέτρα που κερδίζουν έδαφος 

Φθίνουσες ήταν επίσης οι πιθανότητες διατήρησης του click inside στην αγορά, με την καθολική επαναφορά της μεθόδου του click away να δείχνει το επικρατέστερο σενάριο για το λιανεμπόριο.

Τέλος, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται «σκληρό» lockdown στην Πάτρα, την Χαλκίδα και τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Νεότερες πληροφορίες βάσει και της εισήγησης των λοιμωξιολόγων ανέφεραν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται τελικά στην επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα.

Τις καθημερινές, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά με λειτουργία όμως μόνο μέσω click away.

Tα κομμωτήρια θα παραμείνουν επίσης ανοιχτά.   

Σημειώνεται ότι από χθες, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων, υπάρχει εισήγηση για ένταξη και της Θεσσαλονίκης στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας –επίπεδο συναγερμού Β–, όπου ήδη βρίσκονται η Αττική και η Πάτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή