ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Ποινή δίμηνης αργίας σε ιερέα – αρνητή της μάσκας

Ποινή δίμηνης αργίας σε ιερέα – αρνητή της μάσκας

Eπ’ αόριστον «λουκέτο» στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, στην Κάλυμνο, επέβαλε με απόφασή του ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παΐσιος, ενώ έπαυσε από τα καθήκοντά του τον ιερέα του ναού για δύο μήνες.

Αφορμή στάθηκε η στάση του ιερέα που καλούσε τους πιστούς να εισέρχονται στην εκκλησία χωρίς μάσκες, αλλά και οι προτροπές του μέσω διαδικτύου κατά της τήρησης των μέτρων του κορωνoϊού.

Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται: «Δεν είναι στην πρόθεση μου να κλείνω ναούς και να τιμωρώ κληρικούς, αλλά αναγκάζομαι από τα γεγονότα τα οποία καθημερινώς δημιουργούνται στο χώρο της τοπικής εκκλησίας και προκαλούν τον σκανδαλισμό του ευσεβούς Καλυμνιακού λαού. Ταύτα προς γνώση και συμμόρφωση και άλλων κληρικών που ανθίστανται στους Νόμους της πολιτείας και των δικών μου ταπεινών υποδείξεων».

Μάλιστα ο σεβασμιώτατος Παΐσιος τονίζει απευθυνόμενος προς τον ιερέα του ναού: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ως κληρικός της Ιεράς Μητρόπολεως, δημιουργείς πάμπολλα προβλήματα σε μια εποχή όπου δυστυχώς ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται επί ποδός, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού».