Προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πλέει η φρεγάτα «Ύδρα» (βίντεο)

Προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πλέει η φρεγάτα «Ύδρα» (βίντεο)

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσε την Κυριακή από το ναύσταθμο Σαλαμίνας, με τελικό προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η φρεγάτα θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο των «Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021», που θα λάβουν χώρα στο εκθεσιακό κέντρο του Άμπου Ντάμπι, από την Κυριακή 21 έως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Η συμμετοχή της φρεγάτας στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις εντάσσεται στην ενίσχυση και εμβάθυνση των ήδη άριστων σχέσεων με τα ΗΑΕ, η οποία σε στρατιωτικό επίπεδο κορυφώθηκε με την υπογραφή, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 του πρωτοκόλλου στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, για το έτος 2021.

Το πρωτόκολλο υπογράφηκε επί της κορβέτας «Baynunah» που είχε καταπλεύσει στον λιμένα του Πειραιά αμέσως μετά τη συμμετοχή της στην άσκηση «Μέδουσα».

Πέραν της υπογραφής του πρωτοκόλλου, η ισχύς της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΑΕ επιβεβαιώθηκε και ενισχύθηκε σε στρατιωτικό επίπεδο εντός του 2020 και στις αρχές του 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν δυο επισκέψεις στην Ελλάδα του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στρατηγού Χαμάντ Μοχάμεντ Θάνι Αλ Ρουμαΐθι (την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 και από 21 έως 22 Σεπτεμβρίου 2020), αναπτύχθηκαν 4 αεροσκάφη F-16 με το ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό στη Σούδα από 26 Αυγούστου έως 2 Οκτωβρίου 2020 ενώ για πρώτη φορά τα ΗΑΕ συμμετείχαν στην άσκηση «Μέδουσα».

Επιπλέον, στις 15 Ιανουαρίου 2021, υπογράφηκε το σύμφωνο εκμίσθωσης έκτασης 90 στρεμμάτων του στρατοπέδου «Επίλαρχου Μελλίδη» στον Αυλώνα, που θα χρησιμοποιηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΑΕ, για τη δημιουργία υποδομών φιλοξενίας προσωπικού τους, που θα εκπαιδεύεται στην ΕΑΒ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή