Από βραχυκύκλωμα η πυγκαγιά στον υποσταθμό Ασπροπύργου

Από βραχυκύκλωμα η πυγκαγιά στον υποσταθμό Ασπροπύργου

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ηλεκτροδότηση του Συστήματος Μεταφοράς σε Αττική και Πελοπόννησο μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου, αποκαταστάθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, χάρη στην επέμβαση του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ και την επιχείρηση της Πυροσβεστικής. 

Από βραχυκύκλωμα η πυγκαγιά στον υποσταθμό Ασπροπύργου-1

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική η λειτουργία του δικτύου επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατ. Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών.

Από βραχυκύκλωμα η πυγκαγιά στον υποσταθμό Ασπροπύργου-2

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις έξι το πρωί.

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν δύο ειδικά πυροσβεστικά οχήματα κατάσβεσης πυρκαγιών σε διυλιστήρια και δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ.

Επίσης, συνδρομή παρείχε η Πολιτική Προστασία με 4 υδροφόρες ενώ παρούσες ήταν και οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του ΕΚΑΒ

Εξ αιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής οι Πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν σε 18 περιπτώσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες στις περιοχές: Καλλιθέα, Καισαριανή, Κεραμικός, Πετράλωνα, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Κορυδαλλός.

Από βραχυκύκλωμα η πυγκαγιά στον υποσταθμό Ασπροπύργου-3

Δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, ενώ για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ..

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ, η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του ΚΥΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή