Πυρκαγιά στον υποσταθμό ΔΕΗ: «Καμία ανησυχία για ατμοσφαιρική επιβάρυνση»

Πυρκαγιά στον υποσταθμό ΔΕΗ: «Καμία ανησυχία για ατμοσφαιρική επιβάρυνση»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν προκύπτει ανησυχία για επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν από κλιμάκιο των επιθεωρητών περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πυρκαγιά στον υποσταθμό ΔΕΗ: «Καμία ανησυχία για ατμοσφαιρική επιβάρυνση»-1

Τα Ελληνικά Πετρέλαια, από πλευράς τους, επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από την αύξηση της φλόγας στους πυρσούς των διϋλιστηρίων Ασπροπύργου και Ελευσίνας, χθες, που οφείλεται στην διακοπή λειτουργίας τους εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης.

Επίσης, αναφέρουν ότι οι δύο βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ομίλου στις περιοχές Ασπροπύργου και Ελευσίνας, αναγκάστηκαν να προβούν σε έκτακτη, μη προγραμματισμένη, διακοπή της λειτουργίας σημαντικών μονάδων τους.

Πυρκαγιά στον υποσταθμό ΔΕΗ: «Καμία ανησυχία για ατμοσφαιρική επιβάρυνση»-2

Το ΚΥΤ Κουμουνδούρου τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 11 χθες το βράδυ, ύστερα από πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στην Αττική και την Πελοπόννησο. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στις περισσότερες περιοχές σε διάστημα μιας ώρας, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική τα ξημερώματα. Πηγές του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ακόμη ότι το σύστημα της Πελοποννήσου δεν θα είχε υποστεί διακοπή εάν λειτουργούσε ο «δυτικός διάδρομος», η ολοκλήρωση του οποίου εκκρεμεί στην περιοχή των Καλαβρύτων εξαιτίας των αντιδράσεων από τη τοπική Μονή.

Πυρκαγιά στον υποσταθμό ΔΕΗ: «Καμία ανησυχία για ατμοσφαιρική επιβάρυνση»-3

Το ΚΥΤ Κουμουνδούρου αποτελεί νευραλγικό σημείο του Συστήματος Μεταφοράς ρεύματος για την τροφοδοσία τόσο της Αττικής όσο και της Πελοποννήσου. 

Μάλιστα, πρόσφατα ολοκληρώθηκε διαγωνισμός για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια εφοδιασμού αλλά και να λειτουργήσει ως σημείο υποδοχής της «μεγάλης» διασύνδεσης της Κρήτης.

Όπως έγινε γνωστό,  πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα, τα αίτια του οποίου διερευνώνται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή