ΕΛ.ΑΣ.: Διαδικτυακή εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

ΕΛ.ΑΣ.: Διαδικτυακή εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ από τα παιδιά, διοργανώνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Η εκδήλωση θα έχει τίτλο: «Βάζουμε όρια στη χρήση του διαδικτύου – Επενδύουμε σε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας» καιθα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 π.μ..

Θα υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα να την παρακολουθήσουν γονείς και παιδιά σε απευθείας μετάδοση (livestream) μέσω YouTube ή ειδικού banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κεντρικός άξονας της θεματικής εκδήλωσης είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να παραμείνουν ασφαλή στο διαδικτυακό κόσμο. Οι γονείς, ακόμα και οι παππούδες των παιδιών, που δεν είναι μυημένοι στην τεχνολογία, μπορούν να τα βοηθήσουν να γίνουν ψηφιακοί πολίτες τους μέλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό θα αναλυθούν τυχόν επισφαλείς διαδικτυακές συμπεριφορές, αλλά και χρήσιμες συμβουλές που θα προσφέρουν στα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις και τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου να συμπεριφέρονται υπεύθυνα στο διαδίκτυο και με σεβασμό στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η παρουσίαση του παραμυθιού με τίτλο: «Ο Σίφης ο Ποντικός & το Διαδίκτυο», το οποίο συνέγραψε η κα Κάρμεν Ρουγγέρη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποδίδοντας με εύσχημο και βιωματικό τρόπο τα περιστατικά που χειρίζεται καθημερινά η Υπηρεσία.

Τέλος, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, δημιουργήθηκαν τρία τηλεοπτικά και ραδιοφωνικό spot– κοινωνικά μηνύματα (για προβολή πατήστε εδώ), τα οποία προβάλλονται από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας, μετά από σχετική Απόφαση του Ε.Σ.Ρ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή