Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ο Γ. Κιμούλης

Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ο Γ. Κιμούλης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τέθηκε ο Γιώργος Κιμούλης, στον απόηχο των επώνυμων καταγγελιών σε βάρος του για λεκτική και ψυχολογική βία.

Σε ανακοίνωσή του, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ανέφερε πως είχε σχεδιάσει να εντάξει στο φετινό του πρόγραμμα την παράσταση «Φιλοκτήτης», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

«Υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στη δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά» πρόσθεσε.

Το #MeToo έφτασε και στην Ελλάδα
•Λύτρωση, δικαιοσύνη, εξυγίανση – Ηθοποιοί και σκηνοθέτες μιλούν στην «Κ»

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ ανέφερε πως βρίσκεται σε συνεννόηση με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της παράστασης, για την εξασφάλιση νέας συμφωνίας για το φετινό πρόγραμμα, με το ίδιο ή με άλλο έργο, με γνώμονα την διασφάλιση των υπόλοιπων μελών του θιάσου.

«Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της» κατέληξε το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στην ανακοίνωσή του.

ΕΡΤ: Εκτός γυρισμάτων της σειράς «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» ο Π. Φιλιππίδης 

Σημειώνεται πως η ηθοποιός Ζέτα Δούκα έκανε λόγο σε συνέντευξή της για «εξάρσεις θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας» από πλευράς Γ. Κιμούλη, ενώ ακολούθησαν καταγγελίες και από άλλους καλλιτέχνες. Ο κ. Κιμούλης επιβεβαίωσε στην «Κ» πως έχει κινηθεί νομικά κατά της κ. Δούκα, λέγοντας πως θα φτάσει «μέχρι το τέλος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή