Ανοίγουν δύο ακόμα πλατφόρμες: Παίρνουν σειρά οι 60 – 64 και 75 -79

Ανοίγουν δύο ακόμα πλατφόρμες: Παίρνουν σειρά οι 60 – 64 και 75 -79

Για τις ηλικιακές ομάδα 60-64 και 75-79 ετών.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγουν τις προσεχείς ημέρες δύο ακόμα πλατφόρμες για ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Ειδικότερα, την Τετάρτη (10/2) ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών, στους οποίους θα διενεργηθούν τα εμβόλια της AstraZeneca. Την Παρασκευή (12/2) ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών.

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι έως σήμερα έχουν διενεργηθεί 410.000 εμβολιασμοί, αριθμός που αντιστοιχεί στο 3,9% του πληθυσμού.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι χθες Κυριακή η χώρα παρέλαβε τις πρώτες 45.000 δόσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Η γονιμότητα δεν επηρεάζεται από το εμβόλιο κατά της Covid-19», ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Αναφέρθηκε εκτενώς στο εμβόλιο της AstraZeneca, λέγοντας ότι «είναι ανοσογόνο, ασφαλές και αποτελεσματικό για εφαρμογή στις ηλικίες από 18 ετών και άνω».

Τόνισε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανασκόπησε όλα τα επιστημονικά δεδομένα και εξήγησε τους λόγους που το εμβόλιο δεν θα χορηγείται στους άνω των 65 ετών. «Οι μελέτες περιλαμβάνουν μικρό αριθμό με αποτέλεσμα το δείγμα να μην θεωρείται αξιόπιστο σε σχέση με την αποτελεσματικότητα, ωστόσο τα στοιχεία για την ανοσογονικότητα μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα είναι αποτελεσματικό και σε μεγάλες ηλικίες. Και πιθανόν να τροποποιηθεί η θέση της επιτροπής από νεότερα δεδομένα», τόνισε.

«Το εμβόλιο θα χορηγείται από 18 έως 64 ετών. Το μεσοδιάστημα πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 12 εβδομάδες», τόνισε, σημειώνοντας επίσης ότι «βιώνουμε παράλληλα δύο επιδημίες, η μία είναι η COVID-19 και η άλλη η υπερβολική πληροφόρηση, που δημιουργούν φόβους, και ανασφάλεια. Οι επιστήμονες θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την πρώτη, για τη δεύτερη όμως θα πρέπει να εφαρμοστεί το παν μέτρον άριστον».

Ανοίγουν δύο ακόμα πλατφόρμες: Παίρνουν σειρά οι 60 – 64 και 75 -79-1

Τα κρούσματα

Σε 638 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 25 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 5997.

Παράλληλα, σε 276 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο χάρτης της διασποράς

Για ακόμη ένα 24ωρο στην Αττική εντοπίζονται πάνω από τα μισά κρούσματα της χώρας, με 321 νέες μολύνσεις. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή