ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδικάζει η ΝΔ την επίθεση κατά Μηταράκη στην Ορεστιάδα

Καταδικάζει η ΝΔ την επίθεση κατά Μηταράκη στην Ορεστιάδα

Την επίθεση κατά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα έξω από το Δημαρχείο Ορεστιάδας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης. Καμία ακραία συμπεριφορά δεν πρόκειται να ανακόψει τις διαρκείς προσπάθειες του υπουργείου για διάλογο με τους πολίτες του Έβρου», αναφέρει.

Τι δηλώνει ο Μηταράκης

Ολοκληρώνοντας την πρώτη ημέρα της διήμερης παρουσίας του στο Νομό Έβρου, η οποία περιελάβανε επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο, σύσκεψη στο δημαρχείο Ορεστιάδας με το δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και την Επιτροπή Αγώνα, καθώς και σειρά συναντήσεων με φορείς της περιοχής, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι «ο ουσιαστικός διάλογος είναι η μόνη δίοδος για μία Δημοκρατία».

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατέστησε σαφείς τους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η πολιτική μας έχει δύο ξεκάθαρους στόχους. Τη διατήρηση των κατά πολύ μειωμένων ροών και τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στην τοπική κοινωνία. Με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών». 

Σημειώνεται πως αύριο Τρίτη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, στις 11.00. 

Ένταση

Νωρίτερα προκλήθηκε ένταση όταν ομάδα διαδηλωτών εκτόξευσε αντίκειμενα εναντίον του οχήματος που μετέφερε τον κ. Μηταράκη στο δημαρχείο.