Συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών στον Εβρο

Συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών στον Εβρο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αρκετές δεκάδες ανέρχονται τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στον νομό Εβρου από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή στις 12 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου. Ολόκληρος ο νομός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τις 16 Ιανουαρίου, λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την υπερχείλιση των ρεμάτων. 

Οι καταγραφές των ζημιών ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της καταστροφής των υποδομών σε πολλά σημεία του νομού. Και χθες οι υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας βρίσκονταν σε επιφυλακή καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας.  

Στον νομό Εβρου για διήμερη επίσκεψη βρέθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, έπειτα από πρόσκληση των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος των καταστροφών. Χθες, ο κ. Πέτσας επισκέφθηκε τους Δήμους Σουφλίου και Διδυμοτείχου και συναντήθηκε με τους δημάρχους Παναγιώτη Καλακίκο και Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου  αντιστοίχως, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς. 

Ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφθηκε τον οικισμό Μικρού Δερείου, όπου περίπου 30 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς μαζί με την οικοσκευή, και συνομίλησε με τους κατοίκους δεσμευόμενος για την επιτάχυνση των αποζημιώσεων. Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι θα πραγματοποιηθούν σύντομα και οι αναγκαίες παρεμβάσεις στην περιοχή του Ερυθροποτάμου ώστε να περιοριστούν όσο είναι δυνατόν οι πλημμύρες.  

Στην Αλεξανδρούπολη

Σήμερα, ο κ. Πέτσας αναμένεται να πάει στην Αλεξανδρούπολη και να συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Ζαμπούκη, ενώ θα επισκεφθεί και τα σημεία της πόλης που επίσης έχουν υποστεί ζημιές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή