Σοφία Μπεκατώρου στο kathimerini.gr: Η παραγραφή δεν αναιρεί το έγκλημα

Σοφία Μπεκατώρου στο kathimerini.gr: Η παραγραφή δεν αναιρεί το έγκλημα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να «σπάσουν τη σιωπή έγκαιρα» προέτρεψε η Σοφία Μπεκατώρου όσους και όσες έχουν υποστεί βιασμό ή οποιαδήποτε πράξη προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ύστερα από την αρχειοθέτηση της καταγγελίας της για βιασμό από, μέχρι πρόσφατα, παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος αρχειοθέτησε την υπόθεση καθώς πρόκειται για αδίκημα που έχει παραγραφεί. 

«Η παραγραφή του εγκλήματος δεν αναιρεί την απεχθή τέλεσή του και δεν αποκλείει το έννομο συμφέρον του θύματος για την αποκάλυψή του, που είναι εξ ίσου οδυνηρή με την τέλεση του εγκλήματος εις βάρος του. Οι καταγγελίες θυμάτων που αποκαλύπτουν ανάλογα εγκλήματα, ακόμα και εάν έχουν παραγραφεί, αφυπνίζουν την κοινωνία μας. Για άλλη μια φορά θα ήθελα να προτρέψω τα θύματα να σπάσουν τη σιωπή έγκαιρα. Όμως, ανάλογες υποθέσεις δεν θα πρέπει να παραγράφονται ώστε τα θύματα, όταν θα βρουν το κουράγιο να μιλήσουν, να μπορούν να βρουν δικαιοσύνη», δήλωσε στo kathimerini.gr η χρυσή» Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας.  

Χάρη στην απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει αποκαλύφθηκε η κακοποίηση ανήλικης αθλήτριας από τον προπονητή της όταν ήταν 11 ετών. Ο προπονητής συνελήφθη και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή