Αυξάνονται οι κλίνες ΜΕΘ στην Πάτρα

Αυξάνονται οι κλίνες ΜΕΘ στην Πάτρα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων COVID-19 που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης και η πληρότητα να ξεπερνάει πλέον το 60%, οδήγησε την 6η Υγειονομική Περιφέρεια στην απόφαση να αυξηθούν οι κλίνες για ασθενείς COVID-19 τόσο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο όσο και στο γενικό νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας».

Ετσι λοιπόν, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, αποφασίστηκε να αυξηθούν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο σε 265 οι κλίνες στην κλινική COVID και σε 24 τα κρεβάτια στη μονάδα εντατικής θεραπείας COVID.

Παράλληλα αποφασίσθηκε να αυξηθούν σε 20 τα κρεβάτια στην παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου για τους μικρούς ασθενείς με κορωνοϊό. Οσον αφορά το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», θα αυξηθούν σε 70 οι κλίνες για ασθενείς με COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι τα νοσοκομεία θα εξακολουθούν να δέχονται πίεση και τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι το lockdown στον Δήμο Πατρέων έχει τεθεί σε ισχύ μόλις πριν από τέσσερις ημέρες. Αλλωστε, όπως επισημαίνουν, το γεγονός ότι χθες ανακοινώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στην Αχαΐα από την αρχή της πανδημίας, δηλαδή 97, υποδηλώνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

Πάντως να σημειωθεί ότι, εκτός από την αύξηση των διαθέσιμων κλινών στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, υπάρχει πάντα σε ετοιμότητα η εφεδρεία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος, δυναμικότητας περίπου 50 κλινών.

Πρόκειται για ένα νοσοκομείο που είχε κλείσει πριν από περίπου τριάμισι χρόνια, αλλά βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, αφού είχε ανακαινισθεί το 2008, ενώ η υγειονομική περιφέρεια έχει προχωρήσει πρόσφατα σε παρεμβάσεις προκειμένου να καταστεί λειτουργικό.

Πρόστιμα

Εκτός όμως από τον Δήμο Πατρέων, παρακολουθείται με προσοχή η πορεία των κρουσμάτων στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, όπου καταγράφεται αύξηση τις τελευταίες ημέρες, ενώ όσον αφορά τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες επιβλήθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περίπου 500 πρόστιμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή