Lockdown τριών εβδομάδων, προτείνει ο καθηγητής Δημ. Σαρηγιάννης

Lockdown τριών εβδομάδων, προτείνει ο καθηγητής Δημ. Σαρηγιάννης

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διανύουμε το τελευταίο γενικευμένο lockdown, από τη στιγμή που πλησιάζουμε στην Άνοιξη, όπως εκτίμησε ο  ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα θα πρέπει να έχουν διάρκεια τριών εβδομάδων. «Έχουμε το περιθώριο να έχουμε αποτελέσματα πριν φτάσει το σύστημα σε κρίση» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως αν αυξηθεί η τηλεργασία, θα μειωθεί η κινητικότητα.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τις μεταλλάξεις. «Το θέμα είναι η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών. Εκεί δεν έχουμε πολύ καθαρή εικόνα» σχολίασε, μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής είπε ότι «αυτή την εβδομάδα θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα, όσον αφορά τα κρούσματα, ενώ από την επόμενη -πιθανόν στα μέσα της- θα δούμε τα αποτελέσματα του lockdown».

Επίσης, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε την ανάγκη για περισσότερα τεστ, λέγοντας χαρακτηριστικά «Αν πάμε στα 80.000-100.000 τεστ θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τα κρούσματα».

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή