Έκκληση μαθητών εσπερινού λυκείου σε Νίκη Κεραμέως

Έκκληση μαθητών εσπερινού λυκείου σε Νίκη Κεραμέως

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκκληση στην υπουργό Παιδείας να μην ισχύσει η βαθμολογική βάση εισαγωγής για τους υποψηφίους των εσπερινών λυκείων και δη από φέτος κάνει το μαθητικό συμβούλιο του Εσπερινού Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) Καλλιθέας.

«Όσοι είμαστε μαθητές Εσπερινού ΓΕΛ, ανήκουμε σε μια ηλικιακή ομάδα με μέσο όρο ηλικίας άνω των σαράντα ετών, εργαζόμαστε με εξαντλητικά ωράρια, καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να είμαστε επιμελείς στα μαθήματα και τις υποχρεώσεις μας και να καλύψουμε τα μαθησιακά κενά που υπάρχουν λόγω της μεγάλης για κάποιους χρονικής απόστασης που μεσολάβησε από την τελευταία  τάξη της βαθμίδας εκπαίδευσης που είχαν σταματήσει και οι περισσότεροι από εμάς έχουν και οικογένεια! Έτσι λοιπόν, καλούμαστε να ανταγωνιστούμε επί ίσοις όροις και να βαθμολογηθούμε ισάξια με τους μαθητές των πρωινών ΓΕΛ οι οποίοι είναι έφηβοι και τον περισσότερο χρόνο τους τον αφιερώνουν στα μαθήματα τους διότι είναι η μόνη τους υποχρέωση και πολλά από αυτά τα παιδιά πάνε φροντιστήριο και κυρίως δεν εργάζονται!», λένε οι μαθητές. Το αίτημα εύλογα αφορά τους περίπου 600 μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων της χώρας.

Ειδικότερα, η επιστολή προς την κ. Κεραμέως λέει: 

«Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Πήραμε την πρωτοβουλία να συντάξουμε αυτήν την επιστολή με σκοπό να σας επιστήσουμε την προσοχή σε ένα φλέγον ζήτημα της εκπαιδευτικής και της μαθητικής κοινότητας. 

Όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε μετά την πρόταση του ΥΠΑΙΘ, στο νέο προς διαβούλευση νομοσχέδιο με τίτλο, “Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις” και ειδικά στο άρθρο 2 παράγ. 2, στο οποίο αναφέρει ότι, “Στα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής διαμορφώνεται ενιαία …”, 

οι μαθητές οι οποίοι προετοιμαζόμαστε ήδη για τις πανελλήνιες εξετάσεις  στο σύνολο μας, με το άκουσμα αυτής της είδησης μείναμε εμβρόντητοι!

Δε μπορούμε να κατανοήσουμε το πως καθίσταται δίκαιη μια τέτοια απόφαση

Σε μια χρονιά η οποία είναι δυσλειτουργική λόγω της πανδημίας, όπου προσπαθούμε όλοι να δώσουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια μας ώστε να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας, νιώθουμε ότι μπαίνει άλλο ένα εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων μας

Όσοι είμαστε μαθητές Εσπερινού ΓΕΛ, ανήκουμε σε μια ηλικιακή ομάδα με μέσο όρο ηλικίας άνω των σαράντα ετών, εργαζόμαστε με εξαντλητικά ωράρια, καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να  είμαστε επιμελείς στα μαθήματα και τις υποχρεώσεις μας και  να καλύψουμε τα μαθησιακά  κενά που  υπάρχουν λόγω της μεγάλης για κάποιους χρονικής απόστασης που  μεσολάβησε από την τελευταία  τάξη της  βαθμίδας εκπαίδευσης που  είχαν σταματήσει  και οι περισσότεροι  από εμάς έχουν και οικογένεια!

Έτσι λοιπόν, καλούμαστε να  ανταγωνιστούμε επι ίσοις όροις και να βαθμολογηθούμε ισάξια με τους μαθητές των πρωινών ΓΕΛ  οι οποίοι είναι έφηβοι και τον περισσότερο χρόνο τους τον αφιερώνουν στα μαθήματα τους διότι είναι η μόνη τους υποχρέωση και πολλά από αυτά τα παιδιά πάνε φροντιστήριο και κυρίως δεν εργάζονται!

Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με μια απόφαση όπου είναι κατηγορηματικά άδικη προς εμάς και τη προσπάθεια μας. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη μάθηση και τη μόρφωση και θα έπρεπε η Εσπερινή εκπαίδευση να είναι στη πρώτη γραμμή, διότι όλοι όσοι φοιτούμε σε αυτή, παρόλες τις σκληροτράχηλες συνθήκες τις ζωής μας, είμαστε αρωγοί στη διάδοση της δύναμης και της αποφασιστικότητας. Ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο και είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε για αυτό. Το μόνο που ζητάμε, είναι να μη βάζετε άλλα εμπόδια σε αυτή μας τη προσπάθεια.

Κατανοούμε απόλυτα το γεγονός πως προσπαθείτε να κάνετε το καλύτερο δυνατό, όμως πριν παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση, θα θέλαμε να λάβετε υπόψιν σας όλα τα παραπάνω!

Με εκτίμηση,

Το μαθητικό συμβούλιο του Εσπερινού ΓΕΛ Καλλιθέας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή