ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στ. Κυριακίδου: Στόχος ο εμβολιασμός του 70% των Ευρωπαίων μέχρι τέλος καλοκαιριού

Στ. Κυριακίδου: Στόχος ο εμβολιασμός του 70% των Ευρωπαίων μέχρι τέλος καλοκαιριού

Μόνο εάν μείνουμε ενωμένοι θα αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός τόνισε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την κ. Κυριακίδου «όλοι κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την καταπολέμηση του ιού», υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να δουλεύει «μέρα και νύχτα, για να διασφαλίσει ότι αυτά τα εμβόλια μεταφέρονται στους πολίτες μας».

Παράλληλα, η κ. Κυριακίδου επεσήμανε ότι η ΕΕ εργάζεται για να διασφαλίσει ότι τα εμβόλια διανέμονται σε όλα τα κράτη-μέλη δίκαια και ισότιμα ανεξάρτητα από το μέγεθος, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί το 70% των ενήλικων Ευρωπαίων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προχώρησε στην πρώτη δημόσια παραδοχή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται στο σημείο που θα ήθελε όσον αφορά στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

«Αργήσαμε με τις εγκρίσεις. Ήμασταν πολύ αισιόδοξοι με τη μαζική παραγωγή. Και πιθανώς πολύ βέβαιοι με το ότι οι παραγγελίες θα παρεδίδοντο στον χρόνο τους», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συζήτηση σχετική με τη στρατηγική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της.

«Υπάρχουν μαθήματα να πάρουμε», υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν σημειώνοντας ότι η ΕΕ δεν κάνει συμβιβασμούς στην ασφάλεια κι ότι «η μάχη είναι μαραθώνιος κι όχι αγώνας ταχύτητας».