ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Επεισόδια, μολότοφ και 52 προσαγωγές εν μέσω lockdown

Επεισόδια, μολότοφ και 52 προσαγωγές εν μέσω lockdown

Λίγη ώρα αφότου είχε ανακοινωθεί η εξειδίκευση των μέτρων του νέου -πιο αυστηρού- lockdown στην Αττική, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου ξεκινούσε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή τουλάχιστον 5.000 ατόμων, που κατέληξε σε επεισόδια, τόσο στο Σύνταγμα, όσο και στην Πανεπιστημίου.

Μερίδα των διαδηλωτών, αρχικώς επιτέθηκε με κοντάρια στους άνδρες των ΜΑΤ στο χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα και χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την Πανεπιστημίου όπου το κύριο σώμα της πορείας παρέμεινε στο σημείο επί μία ώρα και αποχώρησε μέσω της οδού Πανεπιστημίου.

Στο ύψος των Προπυλαίων άτομα που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας επιτέθηκαν εκ νέου με ρίψη μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 52 προσαγωγές, ενώ όπως έγινε γνωστό τραυματίσθηκαν 3 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς πολιτών.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν στο κέντρο της Αθήνας μόνο ευοίωνες για την προσπάθεια αποτροπής της διασποράς της πανδημίας δεν είναι.

Καρέ καρέ τα επεισόδια

Επεισόδια, μολότοφ και 52 προσαγωγές εν μέσω lockdown-1

Επεισόδια, μολότοφ και 52 προσαγωγές εν μέσω lockdown-2

Επεισόδια, μολότοφ και 52 προσαγωγές εν μέσω lockdown-3

Επεισόδια, μολότοφ και 52 προσαγωγές εν μέσω lockdown-4

Επεισόδια, μολότοφ και 52 προσαγωγές εν μέσω lockdown-5

Επεισόδια, μολότοφ και 52 προσαγωγές εν μέσω lockdown-6

Επεισόδια, μολότοφ και 52 προσαγωγές εν μέσω lockdown-7

Επεισόδια, μολότοφ και 52 προσαγωγές εν μέσω lockdown-8

Επεισόδια, μολότοφ και 52 προσαγωγές εν μέσω lockdown-9

Επεισόδια, μολότοφ και 52 προσαγωγές εν μέσω lockdown-10

Επεισόδια, μολότοφ και 52 προσαγωγές εν μέσω lockdown-11

Επεισόδια, μολότοφ και 52 προσαγωγές εν μέσω lockdown-12

Επεισόδια, μολότοφ και 52 προσαγωγές εν μέσω lockdown-13

Επεισόδια, μολότοφ και 52 προσαγωγές εν μέσω lockdown-14

Καταγγελία

Το ΜέΡΑ 25 καταγγέλλει ότι η βουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος της βουλής Σοφία Σακοράφα δέχθηκε επίθεση έξω από την ΓΑΔΑ «από τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη όταν παρενέβη σε επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης που έχουν “λύσει τα χέρια” στις δυνάμεις καταστολής και επελαύνει ο αυταρχισμός και η ωμή βία έναντι απλών πολιτών και πολιτικών τους αντιπάλων, φέρουν ακέραιη την ευθύνη για αυτά τα πρωτοφανή και εξαιρετικά τραγικά περιστατικά που παραπέμπουν ευθέως σε μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα». 

«Η Σοφία Σακοράφα ευτυχώς είναι καλά, η Δημοκρατία πάλι, όταν τα ΜΑΤ χτυπάνε Αντιπρόεδρο της Βουλής, όχι και τόσο» καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25.