Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία εφημερίδων

Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία εφημερίδων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε χθες τα ξημερώματα το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των εφημερίδων «Δημοκρατία», «Espresso» και «Εστία». Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία, στις 3.20 τα ξημερώματα αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια ανεφλέγη στην είσοδο κτιρίου επί της οδού Ερατοσθένους στο Παγκράτι, όπου βρίσκονται τα γραφεία των τριών εφημερίδων.

Από την ανάφλεξη προκλήθηκε πυρκαγιά που προκάλεσε περιορισμένης έκτασης υλικές ζημιές εξωτερικά της κύριας εισόδου. Αστυνομικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών περισυνέλεξαν τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού, ενώ έρευνα για το συμβάν διεξάγει η Κρατική Ασφάλεια. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, για τις επιθέσεις εναντίον εφημερίδων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι επιθέσεις εναντίον των εφημερίδων “Δημοκρατία”, “Εστία” και “Espresso” είναι απόλυτα καταδικαστέες. Τέτοιες πράξεις στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου. Οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Σε καταδίκη της επίθεσης προχώρησε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ: «Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις επιθέσεις στα γραφεία των εφημερίδων “Δημοκρατία”, “Εστία” και “Espresso”. Ενέργειες σαν και αυτήν στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και των εργαζομένων σε αυτόν».

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση αναφέρει ότι καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων «Δημοκρατία», «Espresso», «Εστία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή