ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Κυκλάδες πρωταγωνιστούν σε αφιέρωμα σκανδιναβικού, τουριστικού περιοδικού

Οι Κυκλάδες πρωταγωνιστούν σε αφιέρωμα σκανδιναβικού, τουριστικού περιοδικού

Λίστα με τα καλύτερα ελληνικά νησιά για τους Δανούς ταξιδιώτες, έφτιαξε το κορυφαίο σκανδιναβικό περιοδικό και ταυτόχρονα ένα από τα δημοφιλέστερα ταξιδιωτικά μέσα της Δανίας, το Vagabond.

Στην κορωνίδα της λίστας βρίσκεται η Νάξος, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Άνδρος και ακολουθούν Μύκονος, Σαντορίνη, Κουφονήσια, Μήλος και η Ίος, η οποία θεωρείται η νέα υποσχόμενη είσοδος για τις αγορές της Σκανδιναβίας.

Ο συντάκτης του αφιερώματος δηλώνει μαγεμένος από το νησί, με τις ονειρεμένες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά, που έχει εμφανιστεί σε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές.

Η λίστα του Vagabond έχει μεγάλη σημασία για τον ελληνικό τουρισμό στη Δανία, μία χώρα της οποίας η εθνική οικονομία έχει επιδείξει εντυπωσιακές επιδόσεις και μεγάλες αντοχές, ακόμη και σε δύσκολες συγκυρίες.

«Η πανδημία δεν θα μας καταβάλει. Κατορθώσαμε να κρατήσουμε δυνάμεις, παρά τις αντιξοότητες της προηγούμενης χρονιάς. Φέτος ετοιμάζουμε δύο σύγχρονες ιστοσελίδες, νέο τουριστικό λογότυπο και θεματικά βίντεο με στόχο να αναδείξουμε όλες τις διαστάσεις του προορισμού. Παράλληλα, με τις κατάλληλες ενέργειες προβολής δηλώνουμε «παρών» σε μεγάλα αφιερώματα σε Μέσα του εξωτερικού», δήλωσε σχετικά με το αφιέρωμα, ο δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας, στο ΑΠΕ.

«Το 2020 ήταν μία δύσκολη τουριστική χρονιά με τους Έλληνες ταξιδιώτες να μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης. Υπό αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες δεν πάψαμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, ώστε οι προορισμοί μας να αποσπούν πρωτιές σε παγκόσμια κλίμακα. Τα ειδικά ενδιαφέροντα, η γαστρονομία και το island hopping είναι συστατικά της διαρκούς προσπάθειας μας», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.

«Με εφόδια την υγειονομική θωράκιση, το εύρος ειδικών μορφών τουρισμού και τη μοναδική ακτογραμμή, η Άνδρος στάθηκε όρθια πέρυσι, ενώ γενικότερα δεν έχει πάψει να πρωτοστατεί σε λίστες διεθνών ΜΜΕ από όλο τον κόσμο. Μέσα από ένα συγκροτημένο πρόγραμμα προβολής, ο Δήμος θέτει τις βάσεις για νέες διεθνείς διακρίσεις», σχολίασε στο ΑΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.