Ολοκληρώθηκαν οι τακτικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Ολοκληρώθηκαν οι τακτικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να διατηρηθούν οι ισορροπίες εντός και εκτός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν το ζητούμενο των τακτικών κρίσεων στην αστυνομία, που ολοκληρώθηκαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα. Στα ανώτατα κλιμάκια του Σώματος, οι αποστρατείες ήταν ιδιαίτερα περιορισμένες, φαινόμενο που είχε παρατηρηθεί και την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αποχώρησε μόνο ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Επιτελείου Παναγιώτης Ντζιοβάρας και αντ’ αυτού προήχθη στον βαθμό του αντιστρατήγου ο προϊστάμενος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής Γιώργος Γιάννενας. Στη ΓΑΔΑ αντί του κ. Γιάννενα προήχθη ο Παρασκευάς Σανιδάς, που την περίοδο 2017-2019 είχε διατελέσει διοικητής της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, ενώ παλαιότερα υπηρέτησε στις Εσωτερικές Υποθέσεις. Αμετακίνητος στο τιμόνι της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής παρέμεινε ο Πέτρος Τζεφέρης, ενώ ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Μανώλης Δουρβετάκης προήχθη από ταξίαρχος σε υποστράτηγο και μετακινήθηκε στη Περιφέρεια Νοτ. Αιγαίου.

Ο Νίκος Σπανουδάκης από αναπληρωτής ΓΑΔΑ μετακινήθηκε στη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και τη θέση του πήρε ο Λάμπρος Παπαδόπουλος προερχόμενος από τη Διεύθυνση Μεταγωγών. Στον βαθμό του υποστρατήγου προήχθησαν ακόμα ο Νίκος Σκαρτσής που υπηρετεί στην υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ο Πασχάλης Συριτούδης από την Αστυνομική Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Αντίθετα, τον δρόμο της αποστρατείας πήρε ο Λουκάς Κρίκος, επί σειρά ετών επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Η απομάκρυνσή του θεωρείται κατά γενική ομολογία πρόωρη. Αποδίδεται δε στην προσπάθεια η διαχείριση της επικοινωνιακής στρατηγικής της αστυνομίας να περάσει εξ ολοκλήρου στα χέρια στελεχών του υπ. Προστασίας του Πολίτη αντί των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος. 

Αντιδράσεις προκάλεσε, τέλος, η αποστρατεία ενός ακόμα ταξιάρχου, του Γιάννη Κατσιαμάκα, επί σειράν ετών προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας. Ο κ. Κατσιαμάκας διατηρούσε ισχυρά ερείσματα στο Σώμα και όχι μόνο. Πηγές από το περιβάλλον του αποδίδουν την αποστρατεία του στην κακή σχέση που φέρεται να είχε με κορυφαίο στέλεχος της λεωφ. Κατεχάκη. Τέλος, συνολικά 17 αστυνομικοί διευθυντές προήχθησαν στον βαθμό του ταξιάρχου. Ανάμεσα σε αυτούς, ο νυν «φρούραρχος» της Βουλής και επί σειράν ετών αξιωματικός της Ασφάλειας Φώτης Ντουίτσης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή