«Τηλε-κοπάνα» για παιχνίδι με το χιόνι

«Τηλε-κοπάνα» για παιχνίδι με το χιόνι

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τηλεκπαίδευση επιστρατεύθηκε για τα κλειστά σχολεία λόγω χιονιού αλλά… Με πολλές απουσίες με άδεια από το… χιόνι πραγματοποιήθηκαν χθες τα διαδικτυακά μαθήματα στα σχολεία της χώρας που λειτουργούν εξ αποστάσεως. Μάλιστα, κάποιοι μαθητές ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς από τη Δευτέρα το απόγευμα για τη χθεσινή απουσία τους από το τηλεμάθημα.

Ειδικότερα, κλειστά παρέμειναν και χθες τα σχολεία πολλών περιοχών της χώρας λόγω της κακοκαιρίας. Για να μην χαθούν οι ώρες των μαθημάτων, το υπουργείο Παιδείας έδωσε οδηγίες στους εκπαιδευτικούς τα μαθήματα να γίνουν με τηλεκπαίδευση. «Το ψηφιακό άλμα που έχει συντελεστεί στα σχολεία μας, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, βοηθά στο να μη χάνεται καμία ώρα μαθήματος, ακόμη και για λόγους ακραίων καιρικών φαινομένων», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός συνομίλησε με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ριζωμάτων, ενός ορεινού χωριού της Ημαθίας, τονίζοντας ότι «η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι υπερήφανη για τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς μας, τους διευθυντές μας για την προσαρμοστικότητα που έχουν επιδείξει και τη μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει».

«Τηλε-κοπάνα» για παιχνίδι με το χιόνι-1
Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της γενικής γραμματέως του υπουργείου Αναστασίας Γκίκα, όσες μέρες κλείνουν οι σχολικές μονάδες με απόφαση του δήμου λόγω των καιρικών συνθηκών, θα παρέχεται τηλεκπαίδευση με βάση το γενικό πρόγραμμα που υπάρχει, δηλαδή από 2.10 μ.μ. έως 4.30 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία και από 2.10 μ.μ. έως 5.20 μ.μ. για τα δημοτικά. Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε χθες και σήμερα οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων στην Περιφέρεια να μείνουν κλειστές, με στόχο την αποφυγή ατυχημάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές εκπαιδευτικών, πολλοί μαθητές απουσίασαν από τα μαθήματα, δηλαδή έκαναν… κοπάνα. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στην «Κ», η πρόεδρος του συμβουλίου ενός τμήματος λυκείου στην Αγία Παρασκευή ανακοίνωσε από τη Δευτέρα το απόγευμα σε φιλόλογο –λόγω και του τεστ που είχε προγραμματιστεί για χθες– ότι όλοι οι μαθητές είχαν αποφασίσει να απουσιάσουν από τα τηλεμαθήματα χθες!

Από την άλλη, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στην περίπτωση αυτή δεν θα προσμετρούνται οι απουσίες των μαθητών που η διδασκαλία τους γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης.
Οσον αφορά τις προγραμματισμένες εξετάσεις εξ αποστάσεως χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τους φοιτητές  να ακολουθήσουν τις οδηγίες των πανεπιστημίων, των σχολών και των τμημάτων τους. Υπολογίζεται ότι πάνω από 150.000 φοιτητές από την αρχή του έτους έχουν πάρει μέρος στα διαδικτυακά μαθήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή