Ρέθυμνο: Εντοπίστηκαν σώοι οι τρεις κτηνοτρόφοι

Ρέθυμνο: Εντοπίστηκαν σώοι οι τρεις κτηνοτρόφοι

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους οι τρεις κτηνοτρόφοι από τα Λειβάδια, για τους οποίους ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου το πρωί της Τετάρτης.

Οι κτηνοτρόφοι είχαν αποκλειστεί λόγω του χιονιού σε υψόμετρο 1.000 και πλέον μέτρων στα ορεινά της Ελεύθερνας Μυλοποτάμου, στις Αραβανές. Η διαρκής χιονόπτωση και η μηδενική ορατότητα δεν τους επέτρεψε να κινηθούν προς πιο ασφαλείς περιοχές με αποτέλεσμα να παραμείνουν στο σημείο όπου αποκλείστηκαν.

Σήμερα το πρωί, που βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες, μετακινήθηκαν σε σημείο όπου είχαν σήμα τα κινητά τους και μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική. Ωστόσο, σύμφωνα με το συντονιστικό της ΠΥ, η επιχείρηση συνεχίζεται κανονικά έως ότου οι άνδρες της ΕΜΑΚ συναντήσουν τους κτηνοτρόφους.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται, παράλληλα, η χιονόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου, με τις εργασίες εκχιονισμού από μηχανήματα του να συνεχίζονται αδιάλειπτα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, ενώ η κυκλοφορία στις απαραίτητες και μόνο περιπτώσεις μπορεί να γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδες ή με οχήματα 4×4.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις εισόδους του Οροπεδίου Λασιθίου και στο ορεινό οδικό δίκτυο, ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδος στον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου, για λόγους ασφάλειας των πολιτών. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, σε τμήμα οικιών στο Τζερμιάδο. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Στεφανάκης, αυτά είναι περιορισμένα, καθώς στην περιοχή διανυκτέρευσε συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ που επιχειρεί, για να αποκαθιστά άμεσα τα όποια προβλήματα καταγράφονται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή