Στέφανος Μάνος στο kathimerini.gr: Είμαι χωρίς ρεύμα 50 ώρες – Χάος στον ΔΕΔΔΗΕ

Στέφανος Μάνος στο kathimerini.gr: Είμαι χωρίς ρεύμα 50 ώρες – Χάος στον ΔΕΔΔΗΕ

«Δεν αρκεί η ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή, χρειάζονται αυστηροί κανόνες λειτουργίας που θα εφαρμόζονται ευλαβικά»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ηλεκτροδότηση για περισσότερα από δύο 24ωρα βρίσκεται η κατοικία του Στέφανου Μάνου – όπως και η ευρύτερη περιοχή – στην Εκάλη, λόγω των προβλημάτων στο δίκτυο από την κακοκαιρία. Μιλώντας στο kathimerini.gr, ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για χάος στον ΔΕΔΔΗΕ και στη συνεργασία του με τους δήμους, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν θα λύσει ως δια μαγείας η ιδιωτικοποίηση.

«Έχω τηλεφωνήσει ο ίδιος στον ΔΕΔΔΗΕ από προχτές και δεν έχουν την παραμικρή προοπτική αποκατάστασης ακόμη. Δεν έχουν περάσει καν από εδώ. Είναι αλλού!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάνος.

«Δε βλέπω καμία δραστηριότητα. Ο δρόμος εδώ έχει καλώδια που κρέμονται αλλά δεν έχει έρθει κανένας, ούτε από τον ΔΕΔΔΗΕ ούτε από τον δήμο,» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι εδώ και 24 ώρες δεν υπάρχει ούτε παροχή νερού.

«Πραγματικά νομίζω ότι η χαοτική κατάσταση αυτή μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ και των δήμων θυμίζει ό,τι έγινε στην πυρκαγιά στο Μάτι, με την πυροσβεστική και τους δήμους που δε συνεννοούνταν», επεσήμανε.

Ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ δεν αποτελεί από μόνη της λύση για τη σωστή λειτουργία του: «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι αρκεί αυτό», τόνισε, εκτιμώντας ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι να υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται ευλαβικά. Η τήρησή τους πρέπει να είναι δέκα φορές αυστηρότερη για μια εταιρία που συνιστά μονοπώλιο, όπως στην περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ», υπογράμμισε.

«Ιδιωτική είναι και εδώ στην Εκάλη η εταιρία ύδρευσης, η Εκάλη ΑΕ. Εδώ και 24 ώρες δεν έχουμε νερό και όταν τηλεφώνησα το απέδωσαν στη διακοπή του ρεύματος. Ρώτησα εάν έχουν γεννήτρια και μου απάντησα ότι… χάλασε», είπε στο kathimerini.gr ο κ. Μάνος: «Συνεπώς δεν έχει τόσο σημασία η ιδιωτικοποίηση, όσο οι κανόνες λειτουργίας.»

Για τον πρώην υπουργό η λύση είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων, όπως συμβαίνει στις ανεπτυγμένες χώρες και αποτελεί κάτι αυτονόητο και για την Ελλάδα, όπως είπε. Ιδιαιτέρως για περιοχές όπως η Εκάλη που συχνά αντιμετωπίζει προβλήματα, είτε το καλοκαίρι με τις σπίθες που απειλούν τα δέντρα είτε το χειμώνα με τα έντονα καιρικά φαινόμενα. «Και να σκεφθεί κανείς ότι είναι από τις περιοχές που τις τσακίζουν με τον ΕΝΦΙΑ», τόνισε ο κ. Μάνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή