Προς καθολικό lockdown Εύοσμος-Κορδελιό και Κάλυμνος

Προς καθολικό lockdown Εύοσμος-Κορδελιό και Κάλυμνος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς «σκληρό» lockdown οδεύουν ακόμη δύο περιοχές της χώρας, όπως προκύπτει από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων κατά την τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εισηγείται καθολικό «λουκέτο» για για τον δήμο Ευόσμου – Κορδελιού, αλλά και την Κάλυμνο, περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα τις τελευταίες ημέρες.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκονται και άλλες περιοχές, όπως το Ηράκλειο Κρήτης. 

Υπενθυμίζεται ότι στις σχετικές ανακοινώσεις πρόκειται να προβεί, όπως κάθε εβδομάδα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στις 6 το απόγευμα.

Η Αττική

Την ίδια ώρα, η πίεση που ασκεί η επιδημία στο ΕΣΥ και κυρίως στις ΜΕΘ, όπου οι δυνατότητες περίθαλψης ασθενών με COVID-19 είναι περιορισμένες, θα είναι ο πιο βασικός «ρυθμιστής» σχετικά με την παράταση ή μη του αυστηρού απαγορευτικού στην Αττική.

Η πληρότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας COVID βρίσκεται σταθερά τις τελευταίες επτά ημέρες μεταξύ 80% και 85% και οι υγειονομικές αρχές θέτουν σε εφαρμογή τα επόμενα στάδια του επιχειρησιακού σχεδίου για την αύξηση των δυνατοτήτων του ΕΣΥ.

Οι ειδικοί περιμένουν πάντως και τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών για να βγάλουν πιο ασφαλή συμπεράσματα, με δεδομένο ότι θα έχει περάσει ένα επαρκές διάστημα εφαρμογής του αυστηρού lockdown στο λεκανοπέδιο.

Συγκεκριμένα, τα βασικά στοιχεία που αξιολογούν οι ειδικοί είναι το πώς διαμορφώνονται ο δείκτης μεταδοτικότητας και συγκεκριμένα ο ενεργός αριθμός αναπαραγωγής της νόσου Rt –που όταν ξεκίνησε το αυστηρό απαγορευτικό ήταν στην Αττική στο 1,2 με 1,3–, το ποσοστό θετικότητας, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αλλά και ο ρυθμός με τον οποίο εξελίσσεται η επιδημία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή