Δ. Λιγνάδης: «Δεν νομίζω ότι είμαι ένας επικίνδυνος άνθρωπος»

Δ. Λιγνάδης: «Δεν νομίζω ότι είμαι ένας επικίνδυνος άνθρωπος»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν νομίζω ότι είμαι ένας επικίνδυνος άνθρωπος», λέει στην «Κ» ο Δημήτρης Λιγνάδης, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της ελληνικής επικαιρότητας. Μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, ξεκίνησε να αναφέρεται το όνομά του στο Twitter. Ακολούθησαν καταγγελίες που τον ονόμασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τον σκιαγραφούσαν στον Τύπο, με τις αναφερόμενες πράξεις να είναι αποτρόπαιες. Κι ενώ το όνομά του έφτασε στην κορυφή της αναζήτησης Google στην Ελλάδα και ενώ κάθε μέρα είναι στις τάσεις στο Twitter, ο κ. Λιγνάδης, με εξαίρεση την παραίτησή του, δεν μίλησε – μέχρι τώρα. «Νομίζω πως το να αποφασίσει κάποιος για κάποιον άλλον ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος ή ένας απατεώνας άνθρωπος στη ζωή και στη δουλειά του, νομίζω πως αυτό μπορεί να το κρίνουν σχετικά όργανα της έννομης τάξης», αναφέρει σχετικά με τη δήλωση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, με την οποία φυσικά διαφωνεί. Ο κ. Λιγνάδης, ο οποίος τονίζει πως δεν έχει λάβει καμία καταγγελία –«μόλις πάρω κάτι στα χέρια μου θα δω πώς θα το αντιμετωπίσω», λέει–, αρνείται να σχολιάσει τις καταγγελίες που κυκλοφορούν. «Δεν θέλω να μπω σε αυτό το πράγμα γιατί θα αδικήσω και τον εαυτό μου και μπορεί να αδικήσω και άλλους και δεν θέλω, προσπαθώ να μείνω όσο νηφάλιος και ψύχραιμος γίνεται», σημειώνει, τονίζοντας πως είναι «πολύ πιεσμένος».

Αρνείται επίσης να αναφερθεί σε γνωστούς του που έχουν μιλήσει στα μέσα – «πάντα ασκώ πρώτα την αυτοκριτική πριν ασκήσω την οποιαδήποτε κριτική σε οποιονδήποτε άνθρωπο ή ομάδα ανθρώπων». Παρ’ όλα αυτά, αναφέρεται στον «κυκλώνα» που έχει δημιουργηθεί και τον οποίο επειδή είδε «να έρχεται», αποφάσισε να παραιτηθεί – «και να προστατεύσω τον εαυτό μου ως άτομο πια». «Δεν ξέρω τι είναι όλος αυτός ο κυκλώνας», δηλώνει, «χωρίς να θέλω να το αξιολογήσω, ένα λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί πριν από οποιοδήποτε άλλο, apropos οποιασδήποτε άλλης άσκησης δικαιοσύνης, είναι σαν να μου στερείται το δικαίωμα να έχω κι εγώ λόγο». Είναι όμως άδικος ο προαναφερθείς κυκλώνας; «Δεν θα μπω σε αυτή την κρίση γιατί τα πράγματα δεν είναι άσπρο ή μαύρο», συμπληρώνει. «Εγώ αυτό που ζητάω είναι η διατήρηση του κράτους δικαίου, τίποτα άλλο, προστασία και των δύο πλευρών», λέει ο κ. Λιγνάδης. Αναφέρει πως έχει ακούσει ότι μπορεί να βγει άμεσα το ένταλμα σύλληψής του. «Ας βγει», δηλώνει στην «Κ». «Εδώ είμαι, δεν κρύβομαι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή