Γ. Μπαμπινιώτης: Δεν είχα καμία καταγγελία για Λιγνάδη στο Αρσάκειο

Γ. Μπαμπινιώτης: Δεν είχα καμία καταγγελία για Λιγνάδη στο Αρσάκειο

«Θέλουν να με πλήξουν, και διαμέσου της κόρης μου – την υποβάλλουν σε δεύτερη δίκη»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για νομικές ενέργειες κατά όσων των συκοφαντούν με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη επιφυλάσσεται ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

O κ. Μπαμπινιώτης απάντησε στην κριτική που δέχεται για πρότερα θετικά του σχόλια για την πρόσληψη του Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου: «Έχω ήδη αποδεχθεί μέσα μου ότι είναι μάταιη κάθε προσπάθειά μου να μεταπείσω όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι, αν είχα την παραμικρή υποψία τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους τού συγκεκριμένου προσώπου, ουδέποτε θα προέβαινα στην δήλωση αυτή».

Συγχρόνως, αναφέρθηκε στη συζήτηση γύρω από το Αρσάκειο: «Ο Δ. Λιγνάδης εργάστηκε στο Αρσάκειο, ως εξωτερικός συνεργάτης, στους προαιρετικούς απογευματινούς ομίλους των Αρσακείων (και όχι στο διδακτικό προσωπικό του σχολικού προγράμματος) πριν από 19 ολόκληρα χρόνια. Τα όσα μεμονωμένα διακινούνται περί παύσης-απόλυσής του από το Αρσάκειο το έτος 2002 είναι απολύτως ψευδή. Αποχώρησε, προτιμώντας να μετακινηθεί στον θεατρικό όμιλο τού Κολλεγίου. Δηλώνω δε κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους ότι καθ΄ ον χρόνο συνεργάστηκε με το Αρσάκειο, ουδεμία καταγγελία περιήλθε σε γνώση μου έστω και προφορική», ανέφερε ο κ. Μπαμπινιώτης, προσθέτοντας:

«Περαιτέρω, σε κάποιους φαίνεται ότι δεν αρκούσε η ευθεία επίθεση εναντίον μου, αλλά θέλησαν να με πλήξουν και εμμέσως, διαμέσου τής κόρης μου. Η δικαστική περιπέτεια τής κόρης μου, την οποία ανέσυραν ως υποτιθέμενη είδηση ορισμένοι επώνυμοι ή ανώνυμοι δημοσιογραφούντες, έχει ήδη περατωθεί από το έτος 2015 με την αμετάκλητη και επί τής ουσίας (και όχι για τυπικούς λόγους) αθώωσή της, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι ουδεμία αξιόποινη πράξη τελέστηκε».

Σε ηλεκτρονική του ανάρτηση κάνει συγκεκριμένα λόγο για στοχευμένη επίθεση σε βάρος του από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, κατονομάζοντας ιδιαιτέρως τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και δηλώνει ότι προτίθεται να κινηθεί δικαστικά για προστασία δική του και της οικογενείας του.

Συνεπώς, λέει ο καθηγητής, «λυπάμαι, αλλά απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές, που είναι προδήλως παράνομες στο πλαίσιο οποιασδήποτε ευνομούμενης πολιτείας, είμαστε αναγκασμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να αμυνθούμε με κάθε νόμιμο μέσο».

Δείτε εδώ την ανάρτηση του Γεωργίου Μπαμπινιώτη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή