Η ActionAid διαψεύδει τα περί σύνδεσής της με κακοποίηση ανήλικων προσφύγων

Η ActionAid διαψεύδει τα περί σύνδεσής της με κακοποίηση ανήλικων προσφύγων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» δημοσιεύματα που συνδέουν την ActionAid με υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων προσφύγων, τονίζεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

«Η ActionAid δεν λειτουργεί και δεν έχει λειτουργήσει ποτέ δομές ανήλικων προσφύγων, δεν έχει υλοποιήσει προγράμματα για ασυνόδευτα παιδιά και δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με τα καταγγελλόμενα πρόσωπα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Τα προγράμματα και οι υπηρεσίες της ActionAid υλοποιούνται αποκλειστικά από προσωπικό και συνεργάτες της οργάνωσης, οι οποίοι δεσμεύονται να τηρούν αυστηρά την πολιτική προστασίας των παιδιών και την πολιτική προστασίας κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης», καταλήγει η ActionAid.

Υπενθυμίζεται πως και η μη κυβερνητική οργάνωση SolidarityNow διέψευσε αναφορές στον Τύπο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εμπλοκή της σε κυκλώματα εκμετάλλευσης και μαστροπείας ανηλίκων προσφύγων. 

Διαβάστε ακόμη: 

Η Εισαγγελία διερευνά τις καταγγελίες κακοποίησης προσφυγόπουλων

Αρ. Πελώνη: Ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός από Λ. Μενδώνη – Δεν συνιστά λόγο αποπομπής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή