ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΙΓΝΑΔΗ

Δικηγόρος μηνυτή: Κανένα πολιτικό κίνητρο από τον εντολέα μου

Δικηγόρος μηνυτή: Κανένα πολιτικό κίνητρο από τον εντολέα μου

Βέλη κατά όσων προέβαλαν ισχυρισμούς για «πολιτικά κίνητρα» από έναν εκ των μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Σουηδία, εκτόξευσε ο δικηγόρος του, Ιωάννης Βλάχος.

Όπως ανέφερε, αυτοί οι ισχυρισμοί προσβάλλουν τη νοημοσύνη και τη δικαιοσύνη, ενώ επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να αποθαρρύνουν θύματα και μάρτυρες.

Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου Ιω. Βλάχου:

«Ο ισχυρισμός, ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα, προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες.

Η απελπισία και η ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να δηλητηριαστεί περαιτέρω ο Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί με τρόμο και απέχθεια όσα δυστυχώς συνέβησαν και αποκαλύπτονται καθημερινά. Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση.

Το δημοκρατικός και λειτουργικό πολιτικό μας σύστημα οφείλει να αποδείξει ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους και σκοπιμότητας, άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς από κατηγορούμενους για βαρύτατα εγκλήματα, και να μην παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με αφορμή μια κοινωνική και ποινική υπόθεση στην πλάτη κακοποιημένων παιδιών».

Διαβάστε ακόμη:

Τι δηλώνει ο Αλ. Κούγιας για την υπόθεση Λιγνάδη

Τα πρόσωπα-κλειδιά και οι έρευνες