Το βαρύ φορτίο της Αττικής απομακρύνει την άρση του lockdown

Το βαρύ φορτίο της Αττικής απομακρύνει την άρση του lockdown

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «επαναφορά» του επιδημιολογικού φορτίου πάνω από τα 2.000 κρούσματα προκαλεί έντονη ανησυχία σε ειδικούς και κυβέρνηση, αναβάλλοντας τη συζήτηση για την άρση του lockdown.

Σημειώνεται πως καταγράφηκε αριθμός-ρεκόρ νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο στην Αττική, με 1.047 νέες μολύνσεις.

Πρόκειται για την πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας που στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας είχαμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Παράλληλα, για πρώτη φορά από τις 2 Δεκεμβρίου 2020 ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ξεπέρασε ξανά τις 2.000, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων συνιστά την χειρότερη επίδοση των τελευταίων 45 ημερών.

Διαβάστε ακόμη: Δεκάδες κρούσματα σε ιδιωτική κλινική του Πειραιά

Ο χάρτης της διασποράς

Το τελευταίο 24ωρο, στην Αττική καταγράφηκαν 1.047 νέα κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 205 και στην Αχαΐα 121.

Η κατανομή περιφερειακές ενότητες της Αττικής:

  • Ανατολική Αττική: 95 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 95
  • Δυτική Αττική: 49
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 140
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 285
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 100
  • Πειραιάς: 259
  • Π.Ε. Νήσων: 24
koronoios-sta-2-147-ta-kroysmata-357-oi-diasolinomenoi0

Απομακρύνεται ο στόχος της 1ης Μαρτίου

Η συγκεκριμένη επιδημιολογική εικόνα απομακρύνει τον στόχο για άνοιγμα του λιανεμπορίου την 1η Μαρτίου, με τον καθηγητή πνευμονολογίας και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκο Τζανάκη, να επισημαίνει πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς, την επόμενη εβδομάδα τα κρούσματα θα σκαρφαλώσουν στα 2.500, το οποίο θα είναι και «το πικ του κύματος, και θα αρχίσει να υποστρέφεται εν συνεχεία».

Ο καθηγητής -μιλώντας στο Mega- τόνισε ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε υψηλό αριθμό κρουσμάτων μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, ενώ έπειτα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση «αργά αλλά σταθερά», ενώ προανήγγειλε πως η συζήτηση για άρση των μέτρων «θα πάει πιο πίσω».

Αγορές τρίωρης διάρκειας με SMS σε νέο πενταψήφιο αριθμό

Νωρίτερα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, είχε προαναγγείλει ειδική διαδικασία που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών και θα έχει χρονικό περιορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα θα μπορεί να αποσταλεί μόνο μια φορά την ημέρα. Όσο για τον αριθμό όπου θα αποστέλλεται το συγκεκριμένο SMS, το οποίο θα αφορά αποκλειστικά σε μετακινήσεις πολιτών για αγορές από καταστήματα λιανεμπορίου, θα είναι το 13032, σύμφωνα με το skai.gr. Ως προς τις αγορές από σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία κλπ, θα συνεχίσει να ισχύει το 13033.

Διαβάστε ακόμη: Πρόστιμα 509.400 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων σε 24 ώρες

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή