Εισαγγελική διάταξη για Κουφοντίνα

Εισαγγελική διάταξη για Κουφοντίνα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παροχή κάθε ιατρικής βοήθειας ώστε να μην αντιμετωπίσει κίνδυνο η ζωή του παραγγέλει ο εισαγγελέας Λαμίας στους υπευθύνους γιατρούς όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος διανύει την 47η ημέρα απεργίας πείνας.

Η εισαγγελική διάταξη εκδόθηκε μετά από σχετικό αίτημα προκειμένου να διασωθεί η ζωή του.

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για τις δολοφονίες της «17Ν» έχει κατέλθει σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την μεταγωγή του στις φυλακές του Δομοκού.

Εντονη αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, επικράτησαν υψηλοί τόνοι στη Βουλή μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επίκεντρο την απεργία πείνας του Κουφοντίνα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης, αντέδρασε έντονα στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τα στελέχη του ότι «υπερασπίζονται τον Δημήτρη Κουφοντίνα ως πληρεξούσιοι δικηγόροι του».

«Έρχεστε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι του Κουφοντίνα, τον 11 φορές καταδικασθέντα για θανάτους τρομοκράτη, ενώ εμείς ερχόμαστε ως πληρεξούσιοι των θυμάτων του Κουφοντίνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Πλεύρης, απαντώντας στον πρώην πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση, που κατηγόρησε τη κυβέρνηση «για εμβληματική, εκδικητικού τύπου, πράξη στο πρόσωπο ενός κρατουμένου».

«Όποιος κάνει απεργία πείνας με αίτημα να εκτίσει ποινή στο Κορυδαλλό, δεν είναι κυριαρχικό του δικαίωμα. Τον Κορυδαλλό δεν θα τον κάνουμε φυλακή ισοβιτών επειδή το θέλει ο Κουφοντίνας», είπε ο κ. Πλεύρης και προσέθεσε:

«Ξεχάσατε ότι έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη και καταλόγισε βαρύτατες ποινές στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η Βουλή δεν είναι κατήγορος. Εσείς θέλετε να ξανακάνετε τη δίκη με τους δικούς σας όρους», αντέτεινε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Νωρίτερα, ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι, αναφύεται ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα με συρρίκνωση των δικαιωμάτων και κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι, «στήνει ένα ιδιότυπο αυταρχικό και εκδικητικό αστυνομικό κράτος».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε με τη σειρά του στον κ. Πλεύρη, καταλογίζοντας του «ακροδεξιό νομικό παραλήρημα που φθάνει στο σημείο να χωρίζει τη Βουλή ανάμεσα σε αυτούς που υπερασπίζονται τους θύτες και αυτούς που υπερασπίζονται τα θύματα».

«Φτάσατε στο κατώτατο σκαλοπάτι της απόλυτης αναξιοπρεπούς τοποθέτησης στο Κοινοβούλιο.

Χωριζόμαστε πράγματι σε δύο πλευρές. Η μία είναι αυτή που υπερασπίζεται τις αρχές του κράτους δικαίου και θέλει να εφαρμόζεται ο νόμος αδιακρίτως και από την άλλη είναι εκείνοι που θέλουν το κράτος δικαίου να μετατρέπεται σε κράτος Κουφοντίνα που δεν σέβεται ούτε το νόμο ούτε τις ανθρώπινες ζωές. Αυτό ήταν ο Κουφοντίνας, ο οποίος έκανε βασικό οδηγό της ζωής του να μην σέβεται τους νόμους και να αγνοεί την ανθρώπινη ζωή αδιαφορώντας για αυτήν με κυνικό και απαράδεκτο τρόπο», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Διαβάστε ακόμη: Τρικάκια για Κουφοντίνα έξω από το σπίτι της ΠτΔ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή