Μπαράζ επιθέσεων από αναρχικούς υπέρ Κουφοντίνα

Μπαράζ επιθέσεων από αναρχικούς υπέρ Κουφοντίνα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται πλέον οι καταδρομικές επιθέσεις αναρχικών κατά στόχων στο κέντρο της Αθήνας ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Χθες το πρωί, αναρχικοί πραγματοποίησαν κατάληψη σε παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού που βρίσκεται στην πλατεία Καρύτση. Συνολικά 42 από τους συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των διατάξεων σχετικά με την πανδημία. Τους επιβλήθηκε μάλιστα πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, όπως είχε συμβεί και με τους καταληψίες στο υπουργείο Υγείας. 

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα προχθές, στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε όχημα της εταιρείας κούριερ «Γενική Ταχυδρομική» στο Χαλάνδρι, ενώ λίγη ώρα αργότερα, άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στου Ζωγράφου. 

Το βράδυ της Τρίτης, αντίστοιχα, επιθέσεις έγιναν στο δημαρχείο Νέας Ιωνίας, σε δύο τράπεζες σε Ψυχικό και Νέο Κόσμο, ενώ αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές και σε συνολικά 13 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) σε Περιστέρι, Παγκράτι, Ζωγράφου, Πετράλωνα και αλλού. 

Τα περιστατικά δημοσιοποιήθηκαν όχι από την Αστυνομία αλλά από τους αναρχικούς, με κείμενό τους που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia. «Νίκη στην απεργία πείνας του επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο ανάληψης ευθύνης. 

Τη Δευτέρα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον καταδικασμένο σε 7 φορές ισόβια Κουφοντίνα, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Κουκάκι. 

Ο Κουφοντίνας, που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, παραμένει νοσηλευόμενος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας. Εχει εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα αφαιρέσει τον ορό, όχι όμως και τον φλεβοκαθετήρα που έχουν τοποθετήσει στο χέρι του οι γιατροί του νοσοκομείου. 

Χθες, με πρωτοβουλία των οικείων του, τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ιδιωτικός γιατρός προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση της υγείας του. Κατά πληροφορίες, διατηρεί επικοινωνία με το περιβάλλον, ωστόσο, λόγω εξασθένησης του οργανισμού, αδυνατεί να μιλήσει καθώς και να πιει νερό. Το κρεβάτι όπου νοσηλεύεται έχει μετακινηθεί κοντά στην πόρτα του θαλάμου, ώστε οι υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς να έχουν οπτική επαφή μαζί του και να παρέμβουν εάν χρειαστεί προκειμένου να συνδράμουν το έργο των γιατρών του νοσοκομείου, όπως έχει διατάξει ήδη από τις 27 Ιανουαρίου η Εισαγγελία της Λαμίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή