Εικόνες από τη συνεκπαίδευση της φρεγάτας «Ύδρα» με πλοία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Εικόνες από τη συνεκπαίδευση της φρεγάτας «Ύδρα» με πλοία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φρεγάτα «Ύδρα» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχε σε συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) με τις κορβέτες «Abu Dhabi» και «Mezyad» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στη θαλάσσια περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Όπως ανακoίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του επανάπλου της φρεγάτας από τον λιμένα του Αμπού Ντάμπι και κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Εικόνες από τη συνεκπαίδευση της φρεγάτας «Ύδρα» με πλοία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων-1

Η ελληνική φρεγάτα είχε καταπλεύσει στο Αμπού Ντάμπι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των διεθνών εκθέσεων αμυντικού υλικού «IDEX & NAVDEX 2021».

Η συνεκπαίδευση περιελάβανε προχωρητικούς ελιγμούς καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών, ενώ συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διακρατικό πλαίσιο.

Εικόνες από τη συνεκπαίδευση της φρεγάτας «Ύδρα» με πλοία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων-2

«Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έρχεται ως επιστέγασμα της παρουσίας του ελληνικού πλοίου στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, της άριστης συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών και σε συνέχεια πλήθους κοινών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δραστηριότητες που αποδεικνύουν έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην εδραίωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής».

Εικόνες από τη συνεκπαίδευση της φρεγάτας «Ύδρα» με πλοία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων-3
Εικόνες από τη συνεκπαίδευση της φρεγάτας «Ύδρα» με πλοία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή