Στις φυλακές Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στις φυλακές Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ο συνήγορός του δήλωσε ότι θα προσφύγει κατά της προφυλάκισης

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολύωρη απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες, και οι μάρτυρες που κλήθηκαν για να επιβεβαιώσουν τα άλλοθι που επικαλέστηκε σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που αναφέρονται στις καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλικές κακοποιήσεις, δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές, που προχώρησαν στην προσωρινή κράτησή του.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης οδηγήθηκε ήδη από χθες στις φυλακές της Τρίπολης, όπου και θα κρατηθεί προσωρινά, ενώ ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως θα προσφύγει δικαστικά κατά της προφυλάκισης.

Η προσωρινή κράτηση του Δημήτρη Λιγνάδη για τις καταγγελίες δύο ενήλικων σήμερα ανδρών, ανηλίκων όταν συνέβησαν τα καταγγελλόμενα, σφράγισε την πρώτη φάση των δικαστικών ερευνών για σεξουαλικές κακοποιήσεις, ενώ οι έρευνες της Δικαιοσύνης πάνω σε αυτό το εξαιρετικά σοβαρό και ευαίσθητο θέμα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ενώπιον της ανακρίτριας, με υπόμνημα αλλά και προφορικά, καθώς δέχθηκε βροχή ερωτήσεων, αρνήθηκε ότι προέβη σε σεξουαλική κακοποίηση των καταγγελλόντων, δήλωσε ότι οι καταγγελίες εις βάρος του είναι «κατασκευασμένες, ψευδείς και ανυπόστατες», ενώ επικαλέστηκε άλλοθι, ότι δηλαδή ήταν αλλού τόσο το 2010 όσο και το 2015, χρονιές για τις οποίες έχει καταγγελθεί ότι προέβη σε βιασμούς.
Μάλιστα, όσον αφορά το 2015, ισχυρίστηκε ότι κατά τον χρόνο που κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικο βρισκόταν στην Ιθάκη, επικαλούμενος τη μαρτυρία φίλων του και του αδελφού του, που εξετάστηκαν αμέσως μετά την απολογία του από την ανακρίτρια, χωρίς ωστόσο οι μαρτυρίες αυτές να σταθούν ικανές να αποφευχθεί η προφυλάκιση Λιγνάδη.

Σημαντική εξέλιξη στην όλη υπόθεση είναι η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, που έκρινε νόμιμη τη σύλληψη Λιγνάδη αξιολογώντας δικαστικά τις κατηγορίες εις βάρος του ως βάσιμες.

Πάντως, πέραν των δύο καταγγελιών που στηρίζουν την κατηγορία εις βάρος του γνωστού σκηνοθέτη για αδικήματα βιασμού που δεν έχουν παραγραφεί, πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλοι μάρτυρες έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να καταμαρτυρήσουν στις δικαστικές αρχές επιβαρυντικά στοιχεία κατά του Λιγνάδη, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, οι δικαστικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και για άλλες περιπτώσεις καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις, που στρέφονται κατά άλλων προσώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο. Ειδικότερα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για καταγγελία βιασμού εις βάρος ηθοποιού που μετέχει σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, η οποία ελέγχεται κατά προτεραιότητα καθώς το καταγγελλόμενο αδίκημα παραγράφεται σε δύο μήνες από τώρα. Επίσης, ερευνώνται και καταγγελίες που προσκόμισε στις δικαστικές αρχές το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ανάμεσα στις οποίες τρεις κρίνονται ως σοβαρές και αξιολογούνται. Αφορούν βιασμό και απόπειρα βιασμού από γνωστό πρωταγωνιστή, που έχει κι άλλες καταγγελίες, και απόπειρα βιασμού από ηθοποιό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός.

Πέραν αυτών, η Εισαγγελία διερευνά καταγγελίες αποφοίτων του Αρσακείου για λεκτική βία και σεξουαλικές παρενοχλήσεις έπειτα από αναφορά που υποβλήθηκε από τον πρόεδρο των σχολείων αυτών, Γεώργιο Μπαμπινιώτη, όταν πάνω από 200 απόφοιτοι με κοινή δήλωσή τους μίλησαν για τέτοια φαινόμενα με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή