Καταγγελίες αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού

Καταγγελίες αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις εισαγγελικές αρχές προσέφυγε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με στόχο να εξετασθούν οι καταγγελίες αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές κατά μαθητών του σχολείου. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης δημοσιοποιήθηκε σε ιστοσελίδες ΜΜΕ επιστολή προς τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που υπογράφουν 285 απόφοιτοι του Αρσακείου Ψυχικού από το 1994 έως το 2018, οι οποίοι μιλούν για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές κατά μαθητών του σχολείου που «τελούν σε γνώση μας – έχει πέσει στην αντίληψή μας ή έχουμε πληροφορηθεί κάτι από όλα αυτά, ενίοτε δε και όλα», όπως αναφέρουν.

«Διαχρονική νοοτροπία»

Μάλιστα, οι απόφοιτοι της σχολής κάνουν λόγο για «διαχρονική νοοτροπία», και από όλους τους υπευθύνους, εντός και εκτός Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ζητούν μεταξύ άλλων να διερευνηθούν τα γεγονότα και οι αποκαλύψεις της τρέχουσας περιόδου αλλά και η σύνδεσή τους με δικαστικές και αστυνομικές έρευνες του παρελθόντος με πρωτοβουλία και του σχολείου, να αναλάβουν οι αρμόδιοι την ευθύνη που τους αναλογεί, «με την οριστική απομάκρυνση των καθηγητών εκείνων που συστηματικά εκμεταλλεύτηκαν και προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια των μαθητών/τριών με την αντιδεοντολογική τους συμπεριφορά, αν ασκούν ακόμα το εκπαιδευτικό λειτούργημα στα Αρσάκεια Σχολεία», όπως λένε.

Χθες, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης ενημέρωσε ότι «με σημερινή απόφαση του Δ.Σ. υποβλήθηκε αυθημερόν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφορά με αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που υπογράφουν την επίμαχη ανακοίνωση, η οποία διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ, προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους ώστε να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών. Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και θα συνδράμει το έργο των εισαγγελικών αρχών με οποιονδήποτε τρόπο τής ζητηθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή