Δικαστικοί λειτουργοί για υπόθεση Κουφοντίνα: Οφείλουμε να είμαστε αμερόληπτοι

Δικαστικοί λειτουργοί για υπόθεση Κουφοντίνα: Οφείλουμε να είμαστε αμερόληπτοι

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρή ανακοίνωση διαμαρτυρίας υπογράφουν 38 δικαστικοί λειτουργοί, αρεοπαγίτες, πρόεδροι εφετών καθώς και άλλων βαθμών που διαφωνούν με την θέση που έλαβε το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ζητώντας να αναθεωρήσει η πολιτεία τη θέση της για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι δικαστές διαμαρτύρονται έντονα για αυτή τη θέση που εκφράστηκε και με προσωπική ανακοίνωση του προέδρου της Ενώσεως Δικαστών κ. Σεβαστίδη, καθώς επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

«Οι εκπρόσωποι της Ένωσης είχαν υποχρέωση απέναντι στα μέλη της να διατηρήσουν αλώβητη την εικόνα της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας των μελών της και η υποχρέωση αυτή δεν τηρήθηκε. Η φροντίδα για την έκτιση  των ποινών, που εμείς επιβάλλουμε, όπως και η επιλογή της απαγόρευσης συγκεντρώσεων περισσοτέρων από ένα όριο προσώπων χάριν της προστασίας του αγαθού της ανθρώπινης ζωής και υγείας εν μέσω πανδημίας, ανήκει στην πολιτεία. Τις ενέργειες της τις ελέγχουμε, σύμφωνα με το νόμο, εάν και εφόσον ασκηθεί προσφυγή κατά των όρων της έκτισης των ποινών από αυτόν που έχει έννομο συμφέρον ή εάν οι παραβάτες των σχετικών περιορισμών παραπεμφθούν στα δικαστήρια. Η με οποιαδήποτε άλλη αφορμή ανάμειξή μας σε αυτά τα ζητήματα πλήττει το κύρος, την αξιοπιστία μας και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης».

Σημειώνεται ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος παραιτήθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για το ίδιο θέμα καταδικάζοντας τη θέση του προεδρείου ενώ την αντίθεση του εξέφρασε και ο πρώην γενικός γραμματέας της Ένωσης Νίκος Σαλάτας.

Διαβάστε επίσης

Γ. Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής: Τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες ως προς τη μεταγωγή του Κουφοντίνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή