Ο δήμος Αθηναίων ανοίγει τους θερμαινόμενους χώρους για αστέγους

Ο δήμος Αθηναίων ανοίγει τους θερμαινόμενους χώρους για αστέγους

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ετοιμότητα, για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού της πόλης, έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων, μετά την πρόγνωση της ΕΜΥ για χαμηλές θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, θα είναι ανοιχτοί, από τις 18:00 της Τρίτις μέχρι αύριο στις 08:00, οι θερμαινόμενοι χώροι στη Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς και στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας.

Επίσης, φιλοξενία θα παρέχεται και στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου.

Στους χώρους αυτούς, όσοι άστεγοι προσέλθουν, θα βρουν έναν καθαρό χώρο, με γεύματα και κουβέρτες για να περάσουν ζεστά το βράδυ τους, ενώ κατά την είσοδο τους θα υποβάλλονται σε rapid test. Πέραν αυτών, οι ομάδες του «Street Work» του δήμου θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στους δρόμους για τον εντοπισμό αστέγων, στους οποίους θα παρέχουν ζεστά ροφήματα, φαγητό, κουβέρτες κά. Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις τίθεται σε 24ωρη λειτουργία και το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515-516), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή